Dag allen,
Ik heb een (wellicht naïeve) vraag: ik overweeg al enige tijd een nieuwe (parttime)studie aan de universiteit en aarzel wat deze zou moeten worden. Mijn top drie bestaat uit wiskunde, natuurkunde en scheikunde (niet per se in die volgorde). Enige achtergrond: ik ben 34 jaar, getrouwd, twee jonge zoons en ik werk momenteel als medisch specialist (internist-endocrinoloog) en ben gepromoveerd in modellering van osmolaliteitsstoornissen. Ik betrap mezelf erop dat ik de laatste maanden mezelf telkens uit interesse aan het verdiepen ben in (deels aan de geneeskunde aanpalende) onderwerpen uit de wis- en natuurkunde en (organische) chemie. Als ik mijn resultaten van het gymnasium destijds mag geloven, zou ik er enige aanleg voor moeten hebben, maar heb me er formeel al sinds jaar twee Geneeskunde niet meer (op regelmatige basis) mee bezig gehouden. Wat is jullie inschatting qua haalbaarheid? En wat zou het meeste overlap vertonen met/zinvolle combinatie opleveren (eventueel t.a.v. wetenschappelijk onderzoek) met het arts/endocrinoloog zijn?
Ik ben benieuwd naar jullie ideeën/overwegingen. De logistieke haalbaarheid is natuurlijk iets wat ik zelf moet uitvogelen, maar er is vermoedelijk geen financiële noodzaak om meer dan drie dagen per week (exclusief diensten) te werken vanaf volgend jaar, dus ik zou twee dagen per week “mijn handen vrij hebben”.
P.M.: iets als Biomedische Wetenschappen en Molecular Life Sciences heb ik van dichtbij meegemaakt en vertoont m.i. teveel overlap met Geneeskunde, dan voelt het teveel als een herhaling van zetten.