Waarschijnlijk werken hedendaagse TRUE RMS meters met digitale signal processing technieken en frequentie(spectrum)synthese (=Fouriertransformatie), gevolgd door een rekenpartij (rekenchip) waarbij het aandeel van elke (zoveel mogelijk) harmonische(n) worden meegenomen om de effectieve waarde te vinden (e.e.a afhankelijk van de gewenste meetnauwkeurigheid)
Niet per se, je hoeft er niet heel moeilijk aan te rekenen zolang je maar snel genoeg kunt meten wat spanning en stroom zijn in intervals die veel korter zijn dan 50 mS. Als je het kunt sampelen met kHz/MHz resoluties en dan domweg stroom en spanning vermenigvuldigd kom je een heel eind.
'True RMS' is een claim die je vaak ziet bij dingen als multimeters die zowel spanning als stroom kunnen meten, maar niet beide gelijktijdig. Op zich kan die claim best geldig zijn voor hetgeen waaraan je meet, maar het zegt niets over de faserelatie tussen stroom en spanning: Je kan dus -niet- het RMS voltage en de RMS stroom meten om die te vermenigvuldigen tot een daadwerkelijk vermogen.
Neem even het voorbeeld van de condensator in het stopcontact: je kunt daar zowel het voltage als de stroom meten, maar het daadwerkelijke vermogen in de condensator is 0. Je stroom en spanningsmetingen zijn volledig valide, maar omdat ze 90 graden uit false lopen is het daadwerkelijke product (in de zin van je particuliere stroomrekening) nul.
Gebruik een geschikt of vertrouwd programma om een tekening of grafiek te maken
maak een schermafdruk met PrtScn
Open en bewerk de schermafdruk in het programma Paint
maak een kopie van de gewenste beeldselectie.
verklein het rechthoekig kader in Paint tot een klein rechthoekje(linksboven) en plak hierin de selectie (de grootte van het het kader past zich dan aan)
Sla deze selectie op (.JPG) onder de gewenste bestandsnaam