zwaartekracht => magnetisme vd kern vd Aarde
Magnetisme heeft niets met zwaartekracht te maken. Die twee krachten schelen in normale temperaturen als dag en nacht. Er zit een 10^36!!! kracht verschil tussen.
Er zijn vier fundamentele krachtne in de natuur. De zwaartekracht (De kracht die ontstaat door deeltjes. Alle deeltjes in het universum stralen zwaartekracht uit. Als iets een massa heeft, heeft het zwaartekracht. Dit komt omdat massa's de ruimte een beetje buigen. Zwaartekracht werkt met de snelheid van het licht, trekt alles aan (heeft dus geen + of - pool), en kan in principe oneindig ver reiken), de sterke kern kracht (krachten in de atoomkern, deze hebben een eindige afstand), de zwakke kern kracht (veroorzaker van verval en straling, heeft een eindige reikwijte) en de Electromagnetische kracht (verantwoordelijk voor stroom, magnetisme, licht etc. Deze zijn pool afhankelijk dus + of - en kunnen aantrekken of afstoten, hebben ook een oneindige afstand in principe.).
Je zou trouwens wel een druppeltje kunnen magnetiseren, maar dan moet je een hele sterke magneet hebben. Ik geloof dat ze in Leiden op een gegeven moment een kikker hebben laten zweven met een 7 Tesla magneet. Dus het kan wel, maar je hebt er veel magnetisme voor nodig (absurt veel).
Zwaartekracht heeft dus niets met magnetisme te maken. De maan trekt aan het water dmv zwaartekracht, omdat er gewoon veel massa is in de maan.
Lees dit eens door, vind je vast boeiend:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gravity
EN ook:
http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetism
De overview van de vier fundamentele krachten:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fundamental_force
een andere vraag: zou de kernmaterie van de Aarde, hetzelfde zijn van de kern van de zon?
of hetzelfde bv van astroïde?
Nee. De kern van de aarde bestaat uit gesmolten steen en metalen, en is ongeveer 1000 tot 1500 graden. De kern van een astroide is gewoon koude harde steen, en zal denk ik tussen de -200 tot +600 graden zijn, afhankelijk van hoe dicht hij bij de zon is, hoe groot de astroide is, waar hij van gemaakt is, of je aan de schaduwkant kijkt of aan de zonnige kant. Dit is niet te voorspellen. De kern van de zon is gemaakt uit fuserend waterstof en helium. De kern van onze zon is zo'n 15 miljoen! graden, niet echt te vergelijken met de aarde. Verder bestaat de kern van de zond dus uit gas, de kern van de aarde uit vloeibaar gesteente en is de kern van een astroide vast.
De tekst in het hierboven geschreven stukje kan fouten bevatten in: argumentatie, grammatica, spelling, stijl, biologische of scheikundige of natuurkundige of wiskundige feiten kennis. Hiervoor bied StrangeQuark bij voorbaat zijn excuses aan.