2 van 2

Re: 'vis is gezond, maar eet het niet te vaak'

Geplaatst: di 09 okt 2007, 13:50
door Klintersaas
Of het heel gezond is durf ik niet te zeggen (je zou denken van wel als anti-oxidant), maar toevoegen van astaxanthine of een precursor daarvan is wel noodzakelijk om (kweek)zalm roze te krijgen.
Blijkbaar is het wel degelijk
Op de smaak heeft het voor zover ik weet geen invloed trouwens, het is puur voor de perceptie van de consument in de winkel.
Astaxanthin may even contribute to the taste of cooked salmon (Josephson et al., 1991).
Bron:
Ik vraag me trouwens ook af of je die stof ook bij andere vissoorten kunt toepassen... bijvoorbeeld om roze pangasius of tilapia te maken. Wie weet is er een markt voor?
We hebben onlangs nog een nieuwsbericht gepost over het toedienen van astaxanthine. Het is hier te vinden.

Meer informatie over astaxanthine is hier te vinden.

Re: 'vis is gezond, maar eet het niet te vaak'

Geplaatst: di 09 okt 2007, 15:04
door Adpruys
Als ik het goed bergrijp wordt de roze kleur in kweekzalm nu dus niet door astaxanthine veroorzaakt anders zou het niet een nieuwe vinding van DSM zijn. Of is dit nieuws van DSM alleen een goedkopere versie van iets bestaands?

Als je naar de prijs van Hollandse garnalen kijkt hoeft het niet zo te zijn dat hoe rozer hoe geliefder voor andere vissoorten op zal gaan.

Ik doelde in mijn vorige bericht overigens op de grote Nederlandse viskweker Nutreco en niet Numico

Re: 'vis is gezond, maar eet het niet te vaak'

Geplaatst: di 09 okt 2007, 16:39
door Benm
Volgens mij is de vinding dat met astaxanthine stabieler heeft gemaakt door het te condenseren als succinaat. Dat wordt in de zalm gewoon terug omgezet, maar is beter op te slaan en te transporteren.