Kan je met een 0 uren contract ook in de ziektewet?
Geplaatst: ma 05 sep 2005, 14:28
Kan je met een 0 uren contract ook in de ziektewet?
Voorts vraag ik mij af of ik recht op WW heb, zodra ik uit de Ziektewet kom.
Dat is helaas (of gelukkig vanuit de werkgever) de gangbare opvatting. Hij is echter onjuist.In de ziektewet kan men altijd gaan. In elk CAO zijn bepalingen opgenomen voor te volgen procedure werknemer en werkgever. Bij een Nul-urencontract is het algemeen uitgesloten dat men bij ziekte inkomsten ontvangt.
BerryB schreef:Dat is helaas (of gelukkig vanuit de werkgever) de gangbare opvatting. Hij is echter onjuist.Alexander Hartmans schreef:In de ziektewet kan men altijd gaan. In elk CAO zijn bepalingen opgenomen voor te volgen procedure werknemer en werkgever. Bij een Nul-urencontract is het algemeen uitgesloten dat men bij ziekte inkomsten ontvangt.
Leni:
De werkgever moet 70% van het dagloon (gemiddelde van afgelopen 13 weken) of minstens het minimumloon doorbetalen. Het maximum-dagloon bedraagt 167,70. Bij deeltijd, nul-uren, etc: minimaal het minimumloon evenredig aan de gewerkte uren.
In veel CAO's is dit meer dan het minimumloon of meer dan 70% van het loon, met een maximum van 170% over 2 jaar. Eventueel gelden er wachtdagen, tot een maximum van twee.
Als de werkgever weigert te betalen moet je allereerst om doorbetaling van loon verzoeken, liefst schriftelijk. Als de werkgever weigert te betalen, is een kantongerechtsprocedure noodzakelijk.
ik heb ook inlichtingen bij de rechtsafdeling van het CWI genomen ben daar mee naar mijn baas gegaan en wordt vierkant uitgelachen
en gedrijgt met allerlei werk wat ik nu niet hoeft te doen en dan wel maar ben er geen stap mee verder gekomen
Succes.Hoe wordt een geschil tussen werkgever en werknemer opgelost?
Als u een meningsverschil heeft met uw werkgever kunnen u en uw werkgever voortaan gebruik maken van een eigen geschillenregeling waarbij aan een onafhankelijke deskundige een meningsverschil over reïntegratie-inspanningen wordt voorgelegd. Heeft u geen geschillencommissie, dan kunt u altijd bij UWV terecht voor een deskundig oordeel. De kosten hiervan bedragen 50 euro.