Rotatie van de aarde
Geplaatst: zo 26 sep 2010, 10:10
Weet iemand welke bewijzen er zijn voor beweringen dat een planeet om zijn as draait en ook om de zon?
Is dat artikel hier te plaatsen, of een link erheen als het op internet staat?Waarom? Ik zit hier een artikel te lezen van een wetenschapper uit India die er claimt dat die aannames niet kloppen !!
als jij in een trein zit en je ziet een trein langskomen weet je, alleen naar je eigen en die andere trein kijkend, ook niet of je zelf beweegt, of de andere trein beweegt, of dat ze allebei bewegen. Je kunt hoogstens vaststellen dat ze t.o.v. elkaar bewegen.Een waarneming en kwestie van conclusies. Ik ga akkoord, maar wij waarnemen ook dat de aarde helemaal stil is en dat de zon van oost naar west beweegt of niet soms?
Geef dan eens de naam van die "prof" ?Dit artikel is in krant en dan in vreemde taal ook nog.
wat begrijp je dan niet van:alleen vraag ik me af waarom er geen andere mogelijke referentiepunt mag bestaan waaruit we het tegendeel kunnen waarnemen? Is er een argument hiertegen?
Jan van de Velde schreef:..//..
als je goed in het 2e plaatje kijkt, de Aarde als stilhangend middelpunt van het systeem veronderstellend, zie je Saturnus soms énorm versnellen, dan weer even stil hangen en wegwippen. Dat is nogal in tegenspraak met de wetten van de traagheid, om het maar eens zachtjes uit te drukken. (Een voorwerp waarop geen kracht wordt uitgeoefend behoudt zijn snelheid en zijn bewegingsrichting)
Wil je dat Aarde-als-middelpunt model verdedigen, dan zul je ergens énorme krachten met wisselende grootte en richting moeten vinden in het heelal (die dan bovendien wél op Saturnus maar niet op de Aarde werken) om dat te verklaren.
Het is dan ook niet moeilijk om te claimen dat je een fysica professor bentDit artikel is in krant en dan in vreemde taal ook nog. In eerste opzicht vond ik het echt grappig, om eerlijk te zijn, maar daarna begon te twijfelen, hoe kan iemand die fysica professor is zoiets claimen?? Nou nou ..
Als je de plaatjes gezien hebt, dan zou het al duidelijk zijn.In snap dat argument referentiepunt en dat is wat mij kalmeert om het zo te zeggen, alleen vraag ik me af waarom er geen andere mogelijke referentiepunt mag bestaan waaruit we het tegendeel kunnen waarnemen? Is er een argument hiertegen?
Ejanath vijay zoiets.Geef dan eens de naam van die "prof" ?
Ja, ik lees daar "als je kijkt.." en daar gaat het juist om. Kijken, waarnemen, concluderen.wat begrijp je dan niet van:
Je laat mij echt lachenHet is dan ook niet moeilijk om te claimen dat je een fysica professor bent
Is dat dan met wiskunde mogelijk?Als je de plaatjes gezien hebt, dan zou het al duidelijk zijn.
Wiskundig kun je ook aantonen, dat iedere andere plaats van het referentiepunt buiten de zon, zorgt voor een epicykelbeweging (zoals je die ziet als je de aarde of saturnus als referentie neemt). Dus je kunt inderdaad aantonen dat er geen andere referentiepunt bestaat.
met die naam geeft google geen enkel resultaat. Voor een wetenschapper van ook maar enig belang is dat een uitzondering (of een serieuze typefout natuurlijk, hoewel ik met naburige Indiase spellingen ook geen resultaten vind).resetmind schreef:Ejanath vijay zoiets.
dus als ik hier dr. Ejanath Vijay lees gestudeerd universiteit fysica,
Nah, dat zijn dan zielige mensen.Ik weet er zullen mensen die mij uitlachen omwillen van de vraag,
Bekijk de geschiedenis van de ontwikkeling van die banen eens:.Is dat dan met wiskunde mogelijk?