317070 schreef:Zwaartekracht gaat net zo snel als het licht.
http://sciencetalk.nl/forum/index.php?showtopic=125736
De reden is niet zo simpel. In het kort komt het er op neer dat er zwaartekrachtgolven kunnen bestaan, dat die golven geen medium hebben en dat ze dus moeten met de lichtsnelheid moeten bewegen. En aangezien de golven met de lichtsnelheid bewegen, doet de zwaartekracht zelf dit ook.
Dan vraag ik me toch iets af over die zwaartekracht. Als die golven even snel gaan als het licht, zoals je zegt, zouden ze dus ook geen massa moeten hebben. Iets met massa kan namelijk nooit de lichtsnelheid bereiken. Op de een of andere manier zouden die golven dan een kracht op andere objecten moeten uitoefenen terwijl het zelf geen massa heeft.
Of als in krachten denken feitelijk verkeerd is, is het dus zo dat die golven de ruimte tijd verbuigen naarmate ze zich verder vooruit bewegen, aangezien dit is wat massa's doen. Dat betekent dus ook dat er een bepaalde tijd overheen gaat voor de ruimte-tijd over een bepaalde afstand is gebogen. Zegt dat dan ook niet iets over de steilheid en vorm van het ruimte-tijd continuum?
Stel een heel zwaar object, dat significante invloed heeft op objecten die lichtjaren ver staan verschijnt zomaar uit het niets. Je hebt 2 objecten die een massa hebben die in het niet vallen vergeleken bij dit object. 1 object is 1 lichtdag verwijdert en het andere 1 lichtjaar. Nu duurt het dus 24 uur voordat object 1 de invloed van de zwaartekracht voelt en een jaar voor object 2 dit voelt. Is het dan ook zo dat object 1 precies met de volledige zwaartekracht te maken krijgt als de golven na een dag aankomen, of wordt dit geleidelijk opgebouwd? In het eerste geval zou je een enorm steil dal in het ruimte-tijds continuuum verwachten. Op 1 lichtuur afstand is de ruimte-tijd behoorlijk verbogen na precies een uur na het verschijnen van het object, maar 1 lichtnanoseconde verder is er op dat tijdstip helemaal geen verbuiging. Je zou dan dus in eerste instantie een enorme steilheid in het ruimte-tijdscontinuum verwachten. Ook de ruimte-tijd dilatie als gevolg van de zwaartekracht zou dan later optreden waardoor het verschil in tijdsverloop van 2 objecten die maar een klein beetje verwijdert zijn enorm zou moeten zijn.
Is het ook zo dat die steilheid in het begin zo groot is? Op de ene plek is er een enorme zwaartekracht(Enorme verbuiging) even verder zijn de golven niet geweest en is er helemaal geen buiging. Daarom lijkt het me dat er een enorme steilheid moet zijn.
Verder zouden die zwaartekracht golven ook geen massa moeten hebben, gezien ze met de lichtsnelheid bewegen. Dan zou je dus verwachten dat het een vorm van energie is wat zich verplaatst, net als bij fotonen. Maar we weten allemaal dat E= mc² en er geen oneindige hoeveelheid energie is.
Stel nu dat we een planeet hebben dat helemaal verwijdert is van alle andere objecten ver in het heelal. Die planeet oefent een zwaartekracht uit en zendt dus continu zwaartekrachtsgolven uit. Als die zwaartekrachtsgolven dan energie bevatten en continu uitgezonden worden, waar komt die energie dan vandaan en raakt dat niet een keer op? De massa van de planeet keer de lichtsnelheid in het kwadraat is ook een eindig getal en de energie die er aanwezig is ook, dus hoe kan die planeet dan zwaartekrachts golven blijven uitzenden als zijn eigen energie voorraad(En de potentiele energie in de vorm van massa van de planeet) eindig is? Op een gegeven moment moet dat op zijn, kan de massa van de planeet hierdoor afnemen? Hoe kan die anders zwaartekrachtsgolven met energie blijven uitzenden als die zelf een eindige hoeveelheid energie heeft en energie zelf niet uit het niets kan ontstaan?