1 van 1

Wiskundeboeken als bijscholing

Geplaatst: do 19 jan 2012, 11:32
door Bokkie2
Beste Mensen,

mijn naam is Bram van Bokhoven, 17 jaar en ik studeer op de ROC handel en marketing.

ik doe een opleiding Verkoop specialist maar het interesseert me helemaal niks.

ik ben erachter gekomen dat ik wiskunde leuk vind omdat ik het meestal wel snel snap en het fijn vind om in de sommen te zitten en zo helemaal "weg ben van de wereld" en lekker bezig ben de sommen op te lossen.

nu is het al zo ver dat ik mijn opleiding een beetje laat zitten omdat het mij niet interesseert!

mijn vraag was, weet iemand een leuke site of boek waar ik kan kijken hoe wiskunde eruit ziet op een hoger niveau?!

ik zit nu op MBO 3, maar ik zou graag willen zien hoe wiskunde eruit ziet op bijv, het HBO.

ik heb ook al gedacht aan een opleiding boekhouder of iets in de richting met cijfers maar ik weet er nog niet veel van omdat ik bijna geen opleidingen ken!

ik hoop dat iemand me wat kan helpen!

groetjes, bram

Re: Wiskundeboeken als bijscholing

Geplaatst: do 19 jan 2012, 12:05
door Bartjes
Tweedehands school- en leerboeken zijn niet zo duur. Eventueel ga je eerst in een winkel of (wetenschappelijke) bibliotheek kijken.

Re: Wiskundeboeken als bijscholing

Geplaatst: zo 22 jan 2012, 11:30
door hanzwan
Ik vraag me af of je wat hebt aan boeken die laten zien hoe wiskunde eruit ziet op een hoger niveau. Dit komt omdat dit soort boeken niet echt te vergelijken zijn met bijvoorbeeld boeken waarin business management op een gevorderd niveau wordt uitgelegd. De wiskunde boeken waar jij op doelt staan vaak vol met notaties en bewijzen die weinig tot de verbeelding spreken wanneer iemand deze niet allemaal kent en al genoeg voorkennis heeft m.b.t het onderwerp. Misschien zal iedereen hier mij tegenspreken, maar ik (en wat vrienden ook) omschrijven de studie wiskunde vaak als "het leren oplossen van problemen waarvan je pas weet dat ze bestaan wanneer je de studie/het vak doet'

Gezien je achtergrond is het misschien handig om wiskundeboeken havo/vwo te lenen of goedkoop op de kop te tikken. Als je denkt dat dit miss wat makkelijk is en je wat sneller door die stof heen wilt kan je het boek 'basiswiskunde' van dr. Craats opzoeken. Een groot deel van dit boek is online gratis te zien:

http://staff.science.uva.nl/~craats/BasisboekWiskunde2HP.pdf

Laat je niet in de maling nemen door het wordt basis, hoewel een beginnend eerstejaars wiskunde student geacht wordt zo'n 80% van het boekje te snappen, ligt het tempo hoog en worden er weinig pogingen gedaan om dingen eens op een andere manier te bekijken/uit te leggen. Als je dit boek echter tot ergens in hoofdstuk 22 kan volgen en de sommen kan maken zul je meestal wel klaar zijn voor boeken over calculus.

Ook zijn er een hoop free-source online te downloaden boeken, misschien vind je hier wat handigs:

http://www.gutenberg.org/wiki/Mathematics_%28Bookshelf%29

Ik probeer je overigens niet af te schrikken; ik denk alleen dat het handiger is om realistisch te zijn en je kennis rustig op te bouwen, op die manier kan wiskunde heel verslavend en zelfs 'mooi' zijn. Wanneer begonnen wordt bij iets veel te moeilijks zullen veel mensen afhaken in de veronderstelling dat ze dit toch nooit zullen begrijpen.