Onze democratie is eigenlijk een plurocratie
Geplaatst: za 07 apr 2012, 01:47
Dat links rechts en centrum (denkbeeldig politiek spectrum) is er duidelijk ingebracht om de kiezer te misleiden, te laten denken dat er onderscheid is tussen de partijen terwijl dat er ideologisch niet is. De gehele politiek stuwt een ideologie voort (dat is de agenda, het utopisch denkbeeld van de elite/macht boven de politiek) Al het moddergooien en bekvechten wordt gedaan om de kiezer te misleiden (daarom kwamen er camera's eind negentiger jaren in de Tweede Kamer, politiek de huiskamer in brengen) en oppositie bestaat in werkelijkheid niet (er is geen ideologische oppositie, echte oppositie komt uit het volk) Politiek is niets anders dan een barriere tussen elite en het volk (juist om die elite af te schermen van dat volk, om zo zichzelf onzichtbaar te houden, spindoctors/waardenfluisteraars de politici laten instrueren/informeren)Johan schreef: ↑di 17 jan 2012, 09:35
Uit internetbronnen trek ik de conclusie dat politiek links en rechts onstaan zijn uit de Franse politiek.
Het waren de posities van de zitplaatsen in het parlement.
Links = progressief
Rechts = conservatief
Ik vind dit erg kort door de bocht. Werkt erg polariserend.
Wij tegen de anderen.
Is hier niet een andere oplossing voor te verzinnen, waarbij we primair focussen op de verbinding als mensen en daarna pas gaan discussieren over de verschillende politieke meningen?
Bijv. waarom worden alle plekken in de tweede kamer niet willekeurig toegewezen. Iedereen zit door elkaar. Dan heb je veel minder het wij/zij gevoel. Dan focus je meer op het belang van de hele groep. Minder modder gooien en bekvechten.
Politiek is een val die is gezet om de macht van een volk af te nemen (zoals in Duitsland gebeurde, werd een imperium, nu duidelijk weer gaande, door heel de wereld)
'Democratie' is een gevaarlijk systeem (het is bedrog, de werkelijkheid is plurocratie, een heersende elite en daaronder hun politieke schild, de politiek), veiliger is iets als een volkscratie. Werkelijk bijvoorbeeld honderd tot hondervijftig willekeurig gekozen (vaker dan eens in de vier jaar) en gezetelde burgers die de rest van het volk (echt) vertegenwoordigen/dienen.