Euromunten in een pizza
Geplaatst: zo 02 jun 2013, 11:05
Beste mensen,
Ik weet niet of dit het juiste sub-forum is maar ik stel toch maar mijn vraag .
Ik wil voor een verjaardag een pizza laten bakken met euromunten als topping. Nu was mijn vraag; is de pizza dan nog wel eetbaar? (wanneer de euromunten er weer zijn uitgepeuterd...)
Mijn plan was om alle munten (€15,- in totaal met een combi van €1 en €2) eerst goed te wassen en daarna te weken in cola.
Samenstelling €1, bron: Wikipedia (2euro is als 1 euro maar dan ring en centrum omgekeerd):
ring:
nikkel-messing
75% koper
20% zink
5% nikkel
centrum:
koper-nikkel legering
75% koper
25% nikkel
Gr. Koen
Ik weet niet of dit het juiste sub-forum is maar ik stel toch maar mijn vraag .
Ik wil voor een verjaardag een pizza laten bakken met euromunten als topping. Nu was mijn vraag; is de pizza dan nog wel eetbaar? (wanneer de euromunten er weer zijn uitgepeuterd...)
Mijn plan was om alle munten (€15,- in totaal met een combi van €1 en €2) eerst goed te wassen en daarna te weken in cola.
Samenstelling €1, bron: Wikipedia (2euro is als 1 euro maar dan ring en centrum omgekeerd):
ring:
nikkel-messing
75% koper
20% zink
5% nikkel
centrum:
koper-nikkel legering
75% koper
25% nikkel
- Zal dit schadelijk zijn bij verhitten tussen de 200 a 250 graden Celsius? (ik denk van wel)
- Is mijn manier om de munten schoon te maken goed (genoeg)?
Gr. Koen