1 van 1

Goede vragen voor staatsecretaris Crombez

Geplaatst: di 04 feb 2014, 08:43
door Johan Van der Velden
Goedendag allemaal,

Ik ga binnenkort staatssecretaris van fraudebestrijding interviewen. Ik ga hem namelijk enkele vragen stellen over belastingfraude.

De hoofdvraag is: Wat houdt belastingfraude eigenlijk in?

Wat is het verschil met belastingontduiking? ....

Kunnen jullie enkele vragen bedenken die essentieel zijn om te stellen aan de staatssecretaris.

Alvast bedankt

Re: Goede vragen voor staatsecretaris Crombez

Geplaatst: zo 09 feb 2014, 03:43
door 317070
Wat houdt belastingfraude eigenlijk in? Wat is het verschil met belastingontduiking?
Dat zijn vragen om eens op te zoeken in je cursus, je hebt daarvoor geen staatssecretaris nodig. Het antwoord op de vragen die je hem zou stellen, zou je tenminste niet op google terug mogen vinden.

Vraag hem dingen die enkel hij kan beantwoorden, en waarvan je het antwoord wil weten.

Om de hoeveel tijd wordt een Belgisch rechtspersoon op belastingsfraude gecontroleerd? Waarom is dat cijfer zo hoog? Hoe zou men dit kunnen verbeteren?

Hoeveel last heeft zijn departement van de chaos op FOD financiën?

Zou zijn leven vereenvoudigen moest men de belastingsbrieven vereenvoudigen? Zoja, waarom is die dan dit jaar langer geworden? Werd er voldoende over gecommuniceerd met de bevoegde diensten?

Hoe houdt hij zijn departement gemotiveerd, ondanks het feit dat het in de media regent van fraudezaken die justitie heeft laten verjaren? Wat vindt hij van die problemen bij justitie?

Wat verwacht hij van de informatisering? Is fraudebestrijding al voldoende geïnformatiseerd?

Dankzij de recente vergevingsgezinde politiek over zwart geld is er veel geld 'gerepatrieerd'. Is dit enkel de top van de ijsberg?

Stel dat hij van vandaag op morgen het budget van zijn departement zag verdubbelen. Wat zou hij met die mogelijkheden doen? Zou hij het geld terug kunnen verdienen?

Hoezeer denkt hij dat de Belg belasting ontduikt, omdat ze van de overheid slechts een vrij crappy service terug krijgt? Of is het meer een Belgische traditie?