Gebruikersavatar
Annabel Nijhof
Artikelen: 0
Berichten: 2
Lid geworden op: di 12 jul 2016, 14:06

vraagje: onderzoek?

Ik las ergens anders iets over het plaatsen van enquêtes. Nu gaat dit niet over een enquête maar over deelname aan onderzoek ter plaatse, dus ik weet niet of ik dit hier zomaar mag plaatsen, zeg het mij anders gerust.

Ik ben namelijk op zoek naar proefpersonen (voornamelijk mannen) tussen de 27 en 45 jaar voor deelname aan een experiment aan de Universiteit Gent waarbij naar hersenactiviteit gekeken wordt. 
Alle deelnemers krijgen een financiële vergoeding. Mensen die eventueel zouden willen deelnemen, kunnen een persoonlijk bericht sturen voor meer informatie.

Als jullie anders eventueel tips hebben voor sites/forums waar ik dit bericht kan plaatsen, hoor ik het ook graag!
Gebruikersavatar
ArcherBarry
Moderator
Artikelen: 0
Berichten: 5.252
Lid geworden op: di 27 nov 2007, 21:18

Re: vraagje: onderzoek?

Opmerking moderator

email adres weg gehaald en vervangen door persoonlijk bericht
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Gebruikersavatar
Annabel Nijhof
Artikelen: 0
Berichten: 2
Lid geworden op: di 12 jul 2016, 14:06

Re: vraagje: onderzoek?

Zoals gevraagd bij deze alvast meer informatie:
 
Momenteel zijn wij op zoek naar volwassenen (27j – 45j., rechtshandig) die bereid zijn naar Gent te komen om als controleproefpersoon te fungeren in een studie over autismespectrumstoornissen.
 
Tijdens dit experiment zal je luisteren naar geluidjes van verschillende toonhoogte terwijl je hersenactiviteit gemeten wordt door middel van elektro-encefalografie (EEG). Hiervoor krijg je een soort badmuts op het hoofd geplaatst waar we elektroden in bevestigen. Bijkomend worden ook enkele elektroden bevestigd, dit door middel van ronde kleefringetjes, boven en naast de ogen, en achter de oren. Om het contact van de elektroden met de hoofdhuid te verbeteren, wordt een beetje gel op waterbasis in de elektroden gedaan (via kleine gaatjes in de badmuts). Na afloop van het testmoment krijg je de mogelijkheid om je haar te wassen. Dit gebeurt op de testlocatie in een apart badkamertje. Belangrijk om te vermelden is dat de EEG-afname volstrekt ongevaarlijk en volledig pijnloos is. Tijdens de EEG-afname doe je twee experimenten: in het eerste experiment luister je naar geluiden van verschillende toonhoogte (45 min.) en in het tweede experiment luister je naar geluiden waarbij je op sommige geluiden met een toetsdruk reageert (10 min.) Nadien zullen er nog een korte intelligentietest (35 min.) en enkele vragenlijsten worden afgenomen (25 min.). Dit onderzoek zal in totaal ongeveer drie uur in beslag nemen. 
 
Personen met een autismespectrumstoornis hebben soms moeite met onverwachte prikkels. Recente theorieën over autisme veronderstellen dat dit een onderliggend probleem is dat verschillende andere cognitieve en sociale symptomen van ASS kan verklaren. Met dit onderzoek willen wij graag nagaan of de verwerking van onverwachte geluiden anders is bij personen met een autismespectrumstoornis vergeleken met personen zonder autismespectrumstoornis.

Terug naar “Psychologie en Sociologie”