distillatie
Geplaatst: wo 22 okt 2003, 16:04
Kan iemand mij hierbij helpen (het gaat om een distillatie):
In het geval van alcohol en water heeft men een azeotropisch systeem dat gekenmerkt is door volgende gegevens:
kookpunt van component A (water): 100°C
kookpunt van component B (alcohol): 78.3°C
kookpunt van het azeotroop: 78.15°C
massaprocent van het azeotroop: 4.43% A
Probeer aan de hand van deze gegevens een kookdiagram voor het mengsel van ethanol en water te schetsen.
Ga op de diagram na wat de samenstelling van het condensaat zal zijn wanneer je een mengsel van 40% alcohol en 60% water 3 maal distilleert.
Wat kan je daaruit besluiten omtrent het bekomen van zuivere alcohol door distillatie?
In het geval van alcohol en water heeft men een azeotropisch systeem dat gekenmerkt is door volgende gegevens:
kookpunt van component A (water): 100°C
kookpunt van component B (alcohol): 78.3°C
kookpunt van het azeotroop: 78.15°C
massaprocent van het azeotroop: 4.43% A
Probeer aan de hand van deze gegevens een kookdiagram voor het mengsel van ethanol en water te schetsen.
Ga op de diagram na wat de samenstelling van het condensaat zal zijn wanneer je een mengsel van 40% alcohol en 60% water 3 maal distilleert.
Wat kan je daaruit besluiten omtrent het bekomen van zuivere alcohol door distillatie?