1 van 1

Antibacteri

Geplaatst: do 14 jun 2007, 12:48
door PdeJongh
Huishoudelijke producten met antibacteriële eigenschappen zijn populair, maar volgens wetenschappers brengen ze juist sterke en gevaarlijke bacteriestammen voort.


Zepen, doekjes, sponzen, afwasmiddel, zelfs matrassen en lamellen, steeds meer producten bevatten bacteriedodende middelen. Daarmee spelen fabrikanten slim in op smetvrees en hygiënehype. Maar de producten vormen mogelijk juist een gevaar voor de volksgezondheid.


Lees meer... Elsevier

Re: Antibacteri

Geplaatst: do 14 jun 2007, 15:00
door Lala
Logisch, je creëert resistente stammen waar we alleen maar zieker van kunnen worden. Mensen moeten niet de bacteriën willen doden maar hun weerstand ertegen verhogen, wat je doet door blootstelling en een goede gezondheid (voldoende slapen en gezond eten dus). Het is wachten op de multiresistente, luchtoverdraagbare, ziekteverwekkende bacterie. (TBC, iemand?)

Re: Antibacteri

Geplaatst: do 14 jun 2007, 15:05
door Cycloon
Wel, je zorgt er ook voor dat de huidige resisente bacteriën meer 'voedsel' hebben en er dus minder competitie is. Bacteriën zijn overal, het is zo zinloos om ze te proberen bestrijden totdat ze echt allemaal dood zijn.

Re: Antibacteri

Geplaatst: do 14 jun 2007, 15:33
door DePurpereWolf
Aan de andere kant, een matras waar je 5 jaar op hebt geslapen is echt heel erg vies van binnen. Als een soort spons absorbeert het al je huidschilvertjes.

Re: Antibacteri

Geplaatst: do 14 jun 2007, 16:54
door qrnlk
Antibacteriële middelen zouden eigenlijk alleen maar in ziekenhuizen en laboratoria gebruikt moeten worden. Veel van deze stoffen komen uiteindelijk in het oppervlakte water en als de concentratie hoog genoeg worden kunnen er hele gemene ziekteverwekkers getraind worden waar geen enkel middel nog tegen werkt. Voor huishoudelijk schoonmaken is zeep en water gezonder.

Re: Antibacteri

Geplaatst: do 14 jun 2007, 20:11
door Grasduiner
Eindelijk lees ik ook iets verstandigs. In de veeteelt wordt heel veel gebruik gemaakt van antibiotica. Het gevolg is dat rauw vlees levensgevaarlijk is geworden, want de bacteriën die daarop zitten zijn resistente jongens.


Vroeger kreeg vee geen antibiotica en had je ook minder gevaar te duchten van bijvoorbeeld de E-colli bacterie.