Moderator: ArcherBarry
Klinkt misschien als een anticlimax, maar het antwoord daarop is toeval. Je moet de volgende zinsnede derhalve met een korrel zout nemen: 'De natuur deed echter een revolutionaire uitvinding'. De natuur ontdekte helemaal niets en het was ook nergens naar op zoek.Incubus schreef:Bedankt,
(zonder echt verder te hebben gelezen) zit ik al gelijk met een vraag bij de volgende stukje:
De natuur deed echter een revolutionaire uitvinding: celspecialisatie. Iedere cel in een organisme ging zich dan daarop toeleggen waar hij goed in was, met als resultaat een efficiënt werkend geheel. En daarmee kwam de allereerste behoefte aan een regelcentrum dat die samenwerking kon gaan coördineren: een brein.
Welke natuurelement deed de uitvinding of hoe komen de cellen aan de reactie als celspecialisatie
hoe kan een cel weten dat als het groter is meer overlevingskans heeft? stond de wind daar naar ofzo? hoe komt het zo ineens, dat vraag ik me af of hoort dit meer bij filosofie
Leviathan schreef:Samenvatting:
Organismen hebben een grotere overlevingskans wanneer zij gunstige mutaties hebben en een kleinere overlevingskans wanneer zijn nutteloze of ongunstige mutaties hebben.
Fitness is niet een meetbare objective maat: Het is niet te vergelijken met gewicht, kleur, smaak, of andere fysieke eigenschappen van een individu. Fitness is niet vooraf meetbaar of waarneembaar; het is een vaststelling after the fact dat een individu in staat is gebleken om zich voort te planten.Survival of the fittest. Het is maar wat je toeval noemt.