AxiomSolver schreef:Aan de moeilijkheidsgraad twijfel ik niet zo. Is er een groot verschil in niveau, want daar heb ik zelf nog niet zo bij stil gestaan.
Natuurlijk is iets wel moeilijker als je het met tegenzin doet.
Heel erg groot zal het "objectief niveauverschil" (voor zover je daar iets zinnig over kan zeggen) niet zijn; zoals je zelf al min of meer aanhaalt zal de mate waarin je het zelf als "moeilijk" of "makkelijk" ervaart vooral afhangen van je eigen interesse en capaciteiten. Je kan denk ik wel stellen dat je bij burgerlijk in staat moet zijn om veel en erg uiteenlopende leerstof te verwerken, terwijl wiskunde veeleisender zal zijn op het vlak van abstract denken en redeneren.
Maar als ik het goed begrijp is burgerlijk meer gericht op de andere exacte wetenschappen.
Zo zou ik het niet stellen, je krijgt wellicht in je basisjaren het meeste studiepunten wiskunde te verwerken, meer dan bv. fysica, chemie of informatica. Je krijgt uiteraard minder wiskunde te verwerken dan de richting wiskunde en ook minder wiskunde dan al de rest van je andere vakken
samen; maar wiskunde is in je bacherloropleiding burgerlijk ingenieur nog steeds een grote brok.
AxiomSolver schreef:Ik zelf doe graag wiskunde, vroeger zeiden ze tegen me dat het zou verminderen eenmaal ik in het 5de zit, maar na een simester doe ik het nog altijd even graag :eusa_whistle:
(...)
Als ik het hier zo hoor, lijkt het me dat wiskunde dan beter bij me past dan burgerlijk.
Je moet toch voorzichtig zijn om alleen op basis hiervan voor wiskunde te kiezen. De wiskunde die je in het secundair onderwijs krijgt, verschilt sterk van wat je uiteindelijk allemaal aan vakken in de opleiding wiskunde zal krijgen.
Als je het nu leuk vindt om te spelen met vergelijkingen allerhande, afgeleiden en volgend jaar integralen en de dingen die daar eventueel op volgen, dan kom je misschien zelfs meer aan je trekken als burgerlijk ingenieur.
Bij de opleiding wiskunde zal je het "wiskundig rekenen" in veel mindere mate doen, daar zal het eerder gaan om het nauwgezet opbouwen van een wiskundige theorie, met stellingen en bewijzen. Dat moet je interesseren, als je wiskunde wil gaan studeren.
Kan ik misschien een simplistische voorstelling krijgen van wat je eigenlijk allemaal leert in burgerlijk?
Voor je je specialiseert (afhankelijk van de instelling na 1 à 2 jaar), krijg je voornamelijk een stevige basis in wiskunde, natuurwetenschappen (fysica, mechanica mogelijk apart, chemie), wellicht informatica; met nog wat andere vakken. Vanaf het moment dat je je specialiseert (bouwkunde, chemie, elektronica, ...) worden de vakken natuurlijk specifieker en doorgaans ook meer toegepast. Om een beeld te krijgen van wat je allemaal in een bepaalde richting zou krijgen, kan je beter eens de vakken opzoeken.