JVH ®1995. JVH Publishing Ltd schreef:____________________________*___________________ _______________
Een kippenboer is op de markt om een zak appels te bemachtigen in ruil voor twee zijn kippen maar heeft de kippen niet bij zich.
Hij schrijft een schuldbekentenis uit ter waarde van twee kippen, de appelverkoper gaat akkoord, en de ruil is gesloten.
De kippenboer heeft nu een zak appels en de appelverkoper een schuldbekentenis ter waarde van twee kippen.
Het is nu aan de appelverkoper om op elk gewenst moment naar de kippenboerderij te gaan om de schuldbekentenis in te wisselen voor twee echte kippen.
Tegen het einde van de marktdag besluit de appelverkoper de schuldbekentenis in te wisselen en gaat op pad. Onderweg, lopend op de markt, komt de appelverkoper langs een kraam met de prachtigste zijde stoffen net gearriveerd vanuit het buitenland. Op dat moment schiet het de appelverkoper te binnen dat hij zijn vrouw al weken geleden had belooft een stuk zijde mee te nemen en stelt de zijdekoopman voor een stuk zijde te ruilen voor een paar appels.
De zijdekoopman heeft echter geen behoefte aan appels. Ze onderhandelen een tijdje, maar komen er niet uit.
Dan denkt de appelverkoper aan de schuldbekentenis ter waarde van twee kippen en stelt de zijdekoopman voor om een stuk zijde te ruilen voor een schuldbekentenis ter waarde van twee kippen.
De zijdekoopman gaat akkoord en beide handelaren zijn tevreden.
Het is nu aan de zijdekoopman om de schuldbekentenis in te wisselen op de boerderij van de kippenboer voor twee echte kippen.
Het loopt echter tegen het einde van de marktdag en de zijdekoopman besluit de schuldbekentenis later, tijdens een volgende marktdag, in te wisselen.
De schuldbekentenis ter waarde van twee kippen is op één dag twee keer van eigenaar (drager) veranderd zonder dat iemand ooit een kip heeft gezien, en, de schuldbekentenis komt later bij de kippenboer (eigenaar) terug dan de kippenboer had verwacht.
Daarmee doet de kippenboer een ontdekking die de wereld zal veranderen.
De kippenboer weet nu dat er tijd overheen kan gaan voordat iemand een schuldbekentenis komt inwisselen.
De kippenboer weet nu ook dat een schuldbekentenis van hand tot hand gaat want de zijdekoopman die later op de boerderij komt om de schuldbekentenis in te wisselen is niet degene aan wie de kippenboer zelf de schuldbekentenis had uitgeschreven.
Dat betekent dat de schuldbekentenis blijkbaar zodanig waardevol wordt bevonden dat mensen de schuldbekentenis zien als echte handel en dus mogelijkerwijs langer zou kunnen circuleren en in het gunstigste geval helemaal niet meer bij de kippenboer terug komt.
Door deze wetenschap vat de kippenboer het plan op meer schuldbekentenissen uit te gaan schrijven dan hij daadwerkelijk kan verantwoorden aan de hand van waar de schuldbekentenissen voor staan, zijn kippen. Tegen de tijd dat alle schuldbekentenissen bij hem teruggekomen zijn heeft hij allang weer nieuwe kippen gebroed uit de eieren door de kippen gelegd.
Eieren zijn geen kippen, dat is waar, maar zullen dat wel worden. Een gouden vondst. Kan niet stuk.
Zo gedacht, zo gedaan.
De kippenboer handelt nu niet meer rechtstreeks met kippen maar schrijft naar hartelust net zoveel schuldbekentenissen uit als hij zelf wil om in bezit te krijgen wat hij wenst en de ontvangers (dragers) van de schuldbekentenissen kunnen op elk gewenst moment naar de boerderij komen om de schuldbekentenissen in te wisselen.
Er is nu een begin gemaakt met een nieuw economisch systeem.
Het oude systeem is productie van goederen en leveren van diensten.
Het nieuwe systeem is het verstrekken van een op zich waardeloos stuk papier dat staat voor een product of een dienst dat het in werkelijkheid niet is, maar dat wel kan verworden mits ingeleverd bij eigenaar van de schuldbekentenis dan wel geruild voor andere goederen of diensten.
Het op zich waardeloze stuk papier is daarmee getransformeerd tot het eigen handelsmiddel wat het in werkelijkheid niet is. Immers, er bestaan in werkelijkheid maar twee vormen van handelsmiddel: Goederen en Diensten.
En nu liggen er een aantal mogelijkheden open.
Alles gaat goed zolang de kippenboer genoeg kippen heeft op het moment dat de schuldbekentenissen bij hem worden ingewisseld.
De kippenboer kan ook overmoedig worden en zodanig veel schuldbekentenissen uitschrijven dat mensen ze gaan weigeren omdat ze er al zoveel hebben, en, ondanks dat een schuldbekentenis op zich wel handig leek, zijn mensen tot de ontdekking gekomen dat een schuldbekentenis geen daadwerkelijke handel is - een direkt te gebruiken levensbehoefte.
Als de kippenboer wil blijven handelen met schuldbekentenissen heeft hij geen andere keus dan meer kippen bieden dan hij voorheen bood voor dat wat hij hebben wil om daarmee de andere handelaren het idee te geven dat het voor hen nog steeds interessant blijft om te handelen met schuldbekentenissen die dan weer ingewisseld kunnen worden voor echte kippen.
Bij de appelverkoper betekent dat, dat de kippenboer voor de appels nu 3, 4, 5 of zelfs 6 kippen gaat bieden. De kippenboer is nu schuldbekentenissen aan het uitschrijven ter waarde van 2,3,4,5 en 6 kippen. Omdat er inmiddels al zoveel schuldbekentenissen in omloop zijn worden ze steeds minder waard en moet de kippenboer steeds meer kippen gaan bieden voor goederen of diensten middels de schuldbekentenissen.
Dat verschijnsel noemen we INFLATIE.
Iets dat daar automatisch op volgt is hetvolgende:
Omdat er al zoveel schuldbekentenissen in omloop zijn zullen die sneller dan voorheen bij de kippenboer terugkomen, noodzakelijke levensbehoeften voor een op zich waardeloos stuk papier, waardoor de kippenboer in de problemen komt.
Want hij merk door het sneller terugkomen van zijn schuldbekentenissen dat zijn voorraad kippen (zijn werkelijke rijkdom en dus niet de schuldbekentenissen, hoewel dat wel zo leek doordat wat hij in eerste instantie door de schuldbekentenissen kon bemachtigen) razendsnel slinkt, en dat, terwijl er in verhouding nog maar een klein gedeelte van zijn schuldbekentenissen is ingeleverd. Er gaan er dus nog meer terugkomen - meer dan hij kippen bezit.
Om zelf een aantal kippen in bezit te kunnen houden om eieren te leggen, waar dan weer kippen uit komen, heeft de kippenboer geen andere keus dan de waarde van zijn schuldbekentenissen te verminderen - te verlagen.
Tijdens de eerst volgende marktdag vertelt de kippenboer dat zijn schuldbekentenissen nog maar de helft waard zijn overeenkomstig de waarde vermeld op de diverse schuldbekentenissen.
Dit verschijnsel noemen we DEVALUATIE.
De kippenboer vertelt er voor het gemak even niet bij dat hij meer schuldbekentenissen heeft uitgeschreven dan hij werkelijk kon verantwoorden middels zijn kippen, dus verzint hij een exkuus.
Hij vertelt dat hij genoodzaakt is zijn schuldbekentenissen in waarde te laten dalen omdat er op de boerderij een epidemie onder zijn kippen is uitgebroken waardoor tweederde van zijn kippen is doodgegaan.
Hij zal er niet echt populair door worden en iedereen verliest het vertrouwen in de waarde van de schuldbekentenissen, maar de handelaren begrijpen wel dat een dergelijke ramp iedereen kan over komen.
Omdat mensen goedgelovig zijn kunnen ze begrip opbrengen voor de situatie van de kippenboer en door het valse exkuus komt het bedrog van de kippenboer niet aan het licht.
De kippenboer moet nu dus weer terug naar rechtstreekse handel: echte kippen rechtstreeks ruilen voor goederen of diensten.
Na verloop van tijd zullen mensen het incident vergeten, en zijn er andere handelaren op de markt verschenen.
Het hele verhaal kan weer van voor af aan beginnen.
Precies dat, wat zou gebeuren met de (her)introductie van geld.
*****
Lees het verhaal nu nog een keer met de volgende 'kleine' verandering in de rolverdeling.
KIPPENBOER......=.......BANKIER
KIPPEN..........=..........MUNTGELD (GOUD, ZILVER, BRONS)
SCHULDBEKENTENIS.....=....CHEQUE, BANKBILJET, BETAALPAS, BANKREKENING
KIPPENBOERDERIJ........=.........BANK
- - -
De epidemie bij de kippenboer wordt bij de bankier een brand die hij zelf heeft aangestoken of heeft laten aansteken waarbij geen daadwerkelijk geld verloren is gegaan, maar wel wordt verteld.
Nog beter: een bankoverval............die nooit heeft plaatsgevonden.
Herlezen? En? Truuk duidelijk?
JVH
***
®1995
Geraadpleegde bronnen
____________________
"Proofs of a Conspiracy", John Robison !!!(1798)
"Pawns In The Game", William Guy Carr (1958)
"The Spear of Destiny", Trevor Ravenscroft (1973)
"None Dare Call It Conspiracy", Gary Allen (1976)
"The 12th Planet", Zecharia Sitchin (1976)
"The Cosmic Conspiracy", Stan Deyo (1978)
"The Lost World of Agarthi - The Mystery of Vril Power", Alec MacLellan (1982)
"The Brotherhood", Stephen Knight (1983)
"The Gods Of Eden", William Bramley (1989)
"Genesis Revisited", Zecharia Sitchin (1990)
"Behold A Pale Horse", Milton William Cooper (1991)
"Conspirators' Hierarchy: The Story of the Committee of 300", Dr. John Coleman (1992)
"The Robots' Rebellion", David Icke (1994)
"...and the truth shall set you free", David Icke (1995)
"Secret Societies and Their Power in the 20th Century", JVH (1995)
"The Greatest Conspiracies of All Time", Johathan Franklin & John Whalen (1995)
- - - - -
"Everything Is Under Control", Robert Anton Wilson. (1998)
"Ancient Traces: Mysteries in Ancient and Early History", Michael Baigent (1998)
"The Stargate Conspiracy", Lynn Picknett and Clive Prince (1999)
"Rule by Secrecy", Jim Marrs. (2000)
Het onrechtvaardigheid in bovenstaand systeem is dat er een instituut (bank) wordt gecreeerd waaraan de massa op ten duur aan onderworpen is.
Immers je geeft aan 100 mensen 1000 euro voor 10% rente.
En op het einde van het jaar moet 110.000 euro terug worden betaald, terwijl er echter maar 100.000 euro in omloop is gebracht.
Dit systeem herbergt onrechtvaardigheid in zich.
Behalve als de 'rente' over alle deelnemers zou worden herverdeeld.
Dus Rabo heeft in bovenstaande ethiek een iets betere moraal dan bv Rothenchield!