Simon eriehrev
Artikelen: 0
Berichten: 8
Lid geworden op: za 25 apr 2015, 11:39

Invert suikers

Ik snap wat een invertsuiker is, hoe het gemaakt wordt.
Maar waarom maak je dit, je splitst sucrose in 2 suikers die je gewoon uit andere planten ook kan krijgen. waarom dit werk erin steken?
 
Alvast bedankt 
 
Benm
Artikelen: 0
Berichten: 12.262
Lid geworden op: za 21 okt 2006, 01:23

Re: Invert suikers

Omdat de gewassen waaruit je sucrose kunt krijgen goedkoper zijn.

In europa is het niet zo heel gebruikelijk, maar in de vs wel gezien men daar enorme hoeveelheden mais teelt. Door sucrose te hydrolyseren krijg je fructose en glucose, die samen zoeter smaken dan de oorspronkelijke sucrose. Daardoor is high-fructose corn syrup een populair ingredient geworden voor zoetigheden en frisdranken in de VS.

Uiteraard kun je zowel fructose als glucose direct verkrijgen uit andere bronnen, maar deze zijn domweg duurder dan mais waardoor het hydrolyseren een economisch haalbare bezigheid is geworden.
Victory through technology

Terug naar “Fysische chemie en structuurchemie”