Ger schreef:Goed, jij bent niet trots op Nederland, Rita is wel trots op Nederland. Echter kan ik hier nog geen discussie uit zien ontstaan. Alle zaken die jij aanstipt gaan bespreken in dit topic zal niet gaan, dan hebben we aan het eind van deze pagina 10 discussies door elkaar lopen.
Kun je alsjeblieft duidelijk aangeven waarover je nu wilt discussieren?
Gelijk heb dat er geen 10 zaken door elkaar moeten lopen, want dan raakt het overzicht kwijt. Er zijn 2 zaken van belang, t.w.: de persoon Verdonk en de toekomst van het beeld van Nederland als gevolg als zij aan de macht zou komen.
Verdonk:
Even terug in de tijd met mevrouw Verdonk. Verdonk was destijds verantwoordelijk voor het intergratiebeleid. Door haar toedoen heeft zijn strengere regels m.b.t. de inburgering en vestiging in Nederland ontstaan. Door haar beleid is Nederland het strengste land ter wereld als het gaat om intergratie en vestiging. Om zich te vestigen in Nederland dient nu momenteel voor partners uit het buitenland een strengere toetsing. Zo moeten partners uit het buitenland in het land van herkomst een inburgeringscursus gevolgd te worden en er dient ook examen worden afgelegd bij de Nederlandse ambassade. Dit kost nog al wat geld, dat door de partner in Nederland gefinancieerd te worden. De cursus Nederlands in het buitenland kost al gauw een kleine Euro 1000,00 en het examengeld kost Euro 350,00. Als de cursist slaagd kan die in het land van herkomst een aanvraag indienen voor een MVV-visum, dit is een visum voor 6 maanden. De aanvraag gechiet met een kopie huwelijksakte, het inburgeringscertificaat en een kopie paspoort, een reisverzekering, een ziektekostenverzekering en een vluchtschema van de reis. In Nederland wordt eerst gekeken dat de gast, dus de andere partner voldoende beschikt over financiele middelen, dus een inkomen uit werk en beschikt over woonruimte, een koop of huurwoning. De partner in het buitenland moet eerst wachten, ongeveer 3 tot 4 maanden op de uitslag. Wordt het afgewezen krijgt de partner in Nederland het geld niet terug, en wij spreken hier over ongeveer Euro 1000,00 voor het MVV-document. De partner in Nederland kan geen bezwaar indienen alleen de partner in het buitenland via de Nederlandse Ambassade. Als het toegewezen wordt komt de reiskosten van de partner uit het buitenland erbij, afhangelijk van het land van herkomst. Bij aankomst dient de buitenlandse partner zich te melden bij de IND en vervolgens binnen 3 dagen na aankomst in te laten schrijven op het adres van de partner in Nederland. Pas daarna kan een verzoek voor voorlopig verblijf, dus een verblijfsvergunning worden ingediend, en de kosten hiervan zijn ook niet mis, ik meen ongeveer tussen de 300 en 1000,00 euro.
In 1e instantie lijkt dit een logich beleid, om de zogenaamde importbruiden en schijnhuwelijken tegen te gaan, vaak veroorzaakt door mensen van Turkse en Marokkaanse afkomst. Maar dit beleid treft iedereen, ook Nederlanders met Nederlandse afkomst die met een partner uit het buitenland zijn getrouwd en een bestaan willen opbouwen. Maar het beleid wat Verdonk in het leven heeft geroepen is in strijd met het Europeese richtlijnen. Het discrimineerd. Op het buitenlandforum is dit een terugkerend onderwerp en er is reeds beroep aangeteken aan het Europeese Hof om het beleid van Nederland aan te kaarten.
In Nederland wordt er met 2 maten gemeten, namelijk de zaak Maxima, de vrouw van......., die duidelijk is voorgetrokken en een verblijfsvergunning heeft gehad, en het besluit van ons kabinet om de grenzen open te stellen voor o.a. Poolse arbeiders, die niet aan de strenge regels hoeven te voldoen.
De overheid doet exact het tegenovergestelde wat Verdonk destijds heeft bedacht, namelijk het creeren van ongelijkheid. Volgens de Nederlandse wet is iedereen gelijk en dient ook als gelijke te worden gehandeld, ook met het intergratiebeleid, maar het beleid klopt niet. Om ff terug te komen steld de wet, dat mensen buiten Nederland Nederlandse les in het land van herkomst te volgen, met uitzondering waarop deze niet gelden met de volgende nationaliteiten: Australie, Canada, Japan, Nieuw Zeeland, Zuid-Korea of de Verengide Staten.
Waar het nu om gaat is dat Verdonk zegt: regels zijn regels. Maar de regels zijn in strijd met elkaar. De regels zorgt op een tal van punten voor ongelijkheid en discrimineerd. En het is niet zomaar dat het Verdonk-beleid wordt aangekaard bij het Europeese Hof.
Wanneer Verdonk in de regering zou komen en een coalitie zou vormen met de PVV, de partij van Wilders en de VVD is het maar afwachten dat het beter zal gaan met Nederland.
Wanneer Nederland zich nog steeds schuldig maakt aan discriminatie creeerd het beeld dat elke Nederlander discrimineerd in de ogen in het buitenland, en daar behoef je niet Trots op te zijn, zeker als Rita Verdonk haar zin zou krijgen. Haar intergratiebeleid hangt als een deken over haar heen en heeft duidelijke gevolgen.
En nu jouw antwoord Ger:
De vraag is nu: wat zou er ten aanzien van het beeld in Nederland kunnen veranderen om Trots te zijn op Nederland?. Wat is de kern van deze Trots? En zijn Nederlanders wel te porren van deze nieuwe gedachtengang? Wat is het diepe verlangen van het volk dat wij met trots kunnen kijken naar onze natie?
Als wij kijken naar Amerika, zien wij duidelijk dat de Amerikanen zeer patriottistisch zijn. Trots op de American dream, trots op wat mogelijk is om te bereiken. Deze trots is terug te leiden naar de onafhankelijksoorlog en de oorlog van 1812 waar de Amerikanen duidelijk hebben gevochten voor hun vrijheid. Nu kan je Amerika niet vergelijken met Nederland, maar Nederland zou ook een droom moeten hebben, dat je in vrijheid kan bereiken wat je wilt bereiken in in somige gevallen is dat ook wel in Nederland, maar het is wel gebonden aan regels.