Ger schreef:Ik heb in de loop der tijd een aantal van die vleesvervangende producten geprobeerd, maar eerlijk gezegd vind ik ze smaken als een vuile zemelap, geconcetreerde modder of een schoenzool waarop naar Rome en terug is gelopen.
Totdat die industrie een deugdelijk product levert blijf ik bij vlees. Want tot nu toe vind ik het een belediging van mijn smaakpapillen.
Serieus, heb je het wel goed klaargemaakt? Ik ben echt gek op vlees en vind de smaak heerlijk, maar ik eet bijna altijd van die vegetarische vervangers en ik mis echt niks.
Seitan: op het eerste gezicht inderdaad een alternatief ruikende spons, maar goed doorbakken door een bami of macaroni schotel ofzo, hmjamm!
Tofu: die standaard tofu vind ik niet zoveel aan, niet vies of lekker maar beetje smaakloos. Die gekruide vind ik wel aardig. Tofu is niet mijn favoriet.
Quorn: fijne structuur, lekkere doch geen hele sterke smaak. Dit voegt wel echt iets toe aan je gerecht. Er zijn ook filets van, lust ik graag.
Tempeh: nooit echt gebruikt nog, een keer "kaal" geproefd maar toen vond ik het naar flauw rubber smaken (maar dan minder taai). Misschien gekruid of ergens doorheen wel lekker, ik eet het nooit.
Tivall: vrij uniek smaakje, lijkt m.i. het minst op vlees maar wel lekker. Prima als vervanging voor gehakt.
Valess: heel lekker, eet het regelmatig, die Valess nuggets zijn goed!