1 van 1

Vers vlees in diepvries zwaarder of lichter

Geplaatst: di 02 jun 2009, 20:24
door konyali42
hallo allemaal,

sorry als ik mijn topic in een verkeerde subforum heb gezet.

mijn vraag is als ik 1 kg vers vlees in diepvries zet en ik haal het der uit nadat het bevroren is weegt het dan meer of minder.

sommige mensen seggen dat het meer weegt omdat het vriest en dan water in zit ofzo

en sommige zeggen de moleculen veranderen waardoor het gelijk blijft

ik ben der echt benieuwt naar en zoek lang antworodt

ik hoop dat jullie me kunnen helpen knip, geen e-mailadressen (mod Phys) graag emailen of een pm is ook goed

mvg,

Arif alvast bedankt

Re: Vers vlees in diepvries zwaarder of lichter

Geplaatst: wo 03 jun 2009, 06:27
door Mrtn
Als je een emmer water in de vriezer zet en er weer uit haalt als het water bevroren is, is hij niet zwaarder geworden. Al wat gebeurd is, is een fase-overgang van vloeibaar naar vast.

Het zou wel kunnen dat als je het ding uit de vriezer haalt, er wat waterdamp uit de omgeving (lucht) op neerslaat.