1 van 1

[scheikunde] Gist reductie

Geplaatst: zo 20 sep 2009, 08:49
door truepako
Goedendag allen,

Ik heb pas geleden een biochemische reactie uitgevoerd. Deze ging over de gist reductie van ethylacetoacetaat tot ethyl-3-hydroxybutanoaat (97% S).

Nu moet ik een reactiemechanisme beschrijven, maar kom er helemaal niet uit.

Ik kan niet inzien hoe sucrose en gist met elkaar reageert, welke uiteindelijk reageert op ethylacetoacetaat. Bij de reactie komt er ook CO2 vrij. Als het goed is gebeurt dat al bij de toevoeging van sucrose bij gist (in waterige oplossing).

Ik zou het zeer op prijs stellen als iemand mij zou kunnen helpen met de reactiemechanisme.

Alvast bedankt!

Link voor de synthese:

My Webpage

Re: [scheikunde] Gist reductie

Geplaatst: zo 20 sep 2009, 11:37
door Gerard
De omzetting van sucrose door gist is een fermentatieproces, de gist is geen reagens zoals je lijkt te denken maar een chemisch fabriekje.

De pathways die gebruikt worden zullen afhankelijk zijn van de soort gist en de procesparameters.

Kijk een op wiki.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gist

http://en.wikipedia.org/wiki/Yeast