1 van 1

kritische waarden/grenswaarden

Geplaatst: wo 26 mei 2010, 13:59
door martinmack
Hallo,

Weet iemand waar op internet de grenswaarden te vinden zijn die wettelijk vast gesteld zijn voor vlees producten? Zo heb je bijvoorbeeld gehakt en worst en speklapjes. Hoeveel mag daar in zitten bijvoorbeeld? Ik zit heel lang te zoeken maar ik kan niets vinden...

Kan iemand mij verder helpen?

Alvast bedankt.

Martin

Re: kritische waarden/grenswaarden

Geplaatst: wo 26 mei 2010, 14:32
door Beryllium
Hoeveel mag daar van wat inzitten?

Water?

Eiwit?

Glycogeen?

Vet?

Of ijzer?

Re: kritische waarden/grenswaarden

Geplaatst: wo 26 mei 2010, 14:38
door Ronnie_CF
LOL. Het gaat over het aantal bacterien die dingen mogen bevatten per gram (maar mss wist jij dat wel, maar duide je op de slechte vraagstelling :) ?)

Heb er ooit ook zeer lang achter gezocht. Denk het uiteindelijk te hebben gevonden in een of ander wetenschappelijk boek rond voeding...

Re: kritische waarden/grenswaarden

Geplaatst: wo 26 mei 2010, 16:24
door kippenborst
Ronnie schreef: Het gaat over het aantal bacterien die dingen mogen bevatten per gram (maar mss wist jij dat wel, maar duide je op de slechte vraagstelling :) ?)
zie ik er niet staan hoor.

misschien gaat het wel om watergehalte wat extra wordt toegevoegd?

of conserveermiddelen? weet jij veel?

Re: kritische waarden/grenswaarden

Geplaatst: wo 26 mei 2010, 21:20
door Beryllium
zie ik er niet staan hoor.
Inderdaad, dat was mijn punt.