martinmack
Artikelen: 0
Berichten: 52
Lid geworden op: do 15 mei 2008, 20:11

kritische waarden/grenswaarden

Hallo,

Weet iemand waar op internet de grenswaarden te vinden zijn die wettelijk vast gesteld zijn voor vlees producten? Zo heb je bijvoorbeeld gehakt en worst en speklapjes. Hoeveel mag daar in zitten bijvoorbeeld? Ik zit heel lang te zoeken maar ik kan niets vinden...

Kan iemand mij verder helpen?

Alvast bedankt.

Martin
Gebruikersavatar
Beryllium
Artikelen: 0
Berichten: 6.314
Lid geworden op: ma 12 jul 2004, 21:30

Re: kritische waarden/grenswaarden

Hoeveel mag daar van wat inzitten?

Water?

Eiwit?

Glycogeen?

Vet?

Of ijzer?
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)
Ronnie_CF
Artikelen: 0
Berichten: 723
Lid geworden op: zo 27 dec 2009, 21:16

Re: kritische waarden/grenswaarden

LOL. Het gaat over het aantal bacterien die dingen mogen bevatten per gram (maar mss wist jij dat wel, maar duide je op de slechte vraagstelling :) ?)

Heb er ooit ook zeer lang achter gezocht. Denk het uiteindelijk te hebben gevonden in een of ander wetenschappelijk boek rond voeding...
kippenborst
Artikelen: 0
Berichten: 180
Lid geworden op: ma 04 aug 2008, 16:56

Re: kritische waarden/grenswaarden

Ronnie schreef: Het gaat over het aantal bacterien die dingen mogen bevatten per gram (maar mss wist jij dat wel, maar duide je op de slechte vraagstelling :) ?)
zie ik er niet staan hoor.

misschien gaat het wel om watergehalte wat extra wordt toegevoegd?

of conserveermiddelen? weet jij veel?
Gebruikersavatar
Beryllium
Artikelen: 0
Berichten: 6.314
Lid geworden op: ma 12 jul 2004, 21:30

Re: kritische waarden/grenswaarden

zie ik er niet staan hoor.
Inderdaad, dat was mijn punt.
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

Terug naar “Immunologie en microbiologie”