1 van 1

Ingevroren eieren.

Geplaatst: vr 29 jan 2021, 16:17
door tempelier
Ik vries van alles in, dat komt ik woon alleen en dan koop je vaak noodgedwongen veel in.

Ik koop die eieren meestal met 36 tegelijk in.
De meeste vries ik in. Ik kluts ze dan en daarna vul ik er kleine diepvries doosjes mee.
Gaat goed want ik proef geen verschil met vers.

Maar onlangs heb is ze ook ingevroren zonder te klutsen dus zo dat de dooiers heel bleven.
Nu deed zich iets vreemds voor de dooiers bleven na ontdooien hard, net of ze gekookt waren.
(De smaak verloren ze niet)

Weet iemand hoe dat kan?

Re: Ingevroren eieren.

Geplaatst: vr 29 jan 2021, 17:47
door megabon
Volgens mijn buurvrouw (die kippen heeft lopen) kan je eieren volledig met schaal invriezen.
Wat de oorzaak is van het hard blijven is mij ook een raadsel maar misschien was het niet volledig ontdooid.

Re: Ingevroren eieren.

Geplaatst: vr 29 jan 2021, 18:19
door tempelier
Dat je ze met schil en al kan invriezen wist ik niet, ga dat zeker proberen.

Die eieren waren wel volledig ontdooid, blijft dus een raadsel.

Re: Ingevroren eieren.

Geplaatst: vr 29 jan 2021, 19:02
door Margriet
Omdat ik mij afvroeg of denaturatie van eigeel misschien ook plaatsvindt bij lage temperatuur heb ik daar op gezocht en dit gevonden:

https://annliefoodie.wordpress.com/2013 ... ard-eitje/

Blijkbaar dus ook.