Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gebruikersavatar
tempelier
Artikelen: 0
Berichten: 4.345
Lid geworden op: zo 08 jan 2012, 00:59

Ingevroren eieren.

Ik vries van alles in, dat komt ik woon alleen en dan koop je vaak noodgedwongen veel in.

Ik koop die eieren meestal met 36 tegelijk in.
De meeste vries ik in. Ik kluts ze dan en daarna vul ik er kleine diepvries doosjes mee.
Gaat goed want ik proef geen verschil met vers.

Maar onlangs heb is ze ook ingevroren zonder te klutsen dus zo dat de dooiers heel bleven.
Nu deed zich iets vreemds voor de dooiers bleven na ontdooien hard, net of ze gekookt waren.
(De smaak verloren ze niet)

Weet iemand hoe dat kan?
Gebruikersavatar
megabon
Artikelen: 0
Berichten: 336
Lid geworden op: di 17 aug 2010, 10:27

Re: Ingevroren eieren.

Volgens mijn buurvrouw (die kippen heeft lopen) kan je eieren volledig met schaal invriezen.
Wat de oorzaak is van het hard blijven is mij ook een raadsel maar misschien was het niet volledig ontdooid.
Gebruikersavatar
tempelier
Artikelen: 0
Berichten: 4.345
Lid geworden op: zo 08 jan 2012, 00:59

Re: Ingevroren eieren.

Dat je ze met schil en al kan invriezen wist ik niet, ga dat zeker proberen.

Die eieren waren wel volledig ontdooid, blijft dus een raadsel.
Gebruikersavatar
Margriet
Pluimdrager
Artikelen: 0
Berichten: 2.724
Lid geworden op: do 28 jul 2011, 18:23

Re: Ingevroren eieren.

Omdat ik mij afvroeg of denaturatie van eigeel misschien ook plaatsvindt bij lage temperatuur heb ik daar op gezocht en dit gevonden:

https://annliefoodie.wordpress.com/2013 ... ard-eitje/

Blijkbaar dus ook.

Terug naar “Scheikunde”