keuze aminozuren en metabolieten voor HPLC/UPLC
Geplaatst: vr 01 mar 2024, 15:09
Hoi allemaal!
Ik ga voor mijn stage een onderzoek doen naar de detectie van aminozuren en enkele metabolieten in bloed met de HPLC/UPLC. En met dit onderzoek zal ik proberen vast te stellen of het mogelijk is om de tijd van depositie van een bloedspoor te bepalen. Ik zal dus kijken naar de toe- en afname van verschillende aminozuren en metabolieten uit bloedsamples van verschillende tijden.
Ik moet kiezen welke aminozuren en metabolieten ik wil onderzoeken, en ik heb wat moeite met kiezen. Ik geef de voorkeur aan aminozuren en metabolieten die fluorescerend zijn, zodat ik geen derivatiseringsstap hoef uit te voeren. Ik dacht aan Tryptofaan, Fenylalanine en Tyrosine. Maar ik weet niet zeker of deze aminozuren ''te groot'' zijn om te detecteren met de HPLC? Ik kan moeilijk op internet vinden welke aminozuren geschikt zijn voor de detectie met de HPLc/UPLC. Ik weet ook niet echt of ik metabolieten moet kiezen die uit deze aminozuren worden gevormd, zoals kyruenine en norharman. of om gewoon willekeurige andere (fluorescerende) metabolieten te kiezen. Mijn leraar had het over het kiezen van oxidatiemetabolieten, maar ik kan niet echt vinden wat de oxidatiemetabolieten zijn van Trypophan, Fenylalanine en Tyrosine. En ik begrijp niet goed waarom ik dan oxidatiemetabolieten zou moeten gebruiken.
Enkele aminozuren/ metabolieten die ik nu interessant vond om bij mijn onderzoek te gebruiken zijn:
- Tryptofaan, L-Isoleucine, Ergothioneine, Pyroglutaminezuur, Kynureninezuur, Kynurenine, hypoxanthine, Indool-3-azijnzuur, anthureenzuur, Beta-carboline, Riboflavine, Flavin adenine dinucleotide.
Graag hoor ik wat jullie zouden kiezen (mag ook een totaal andere keuze zijn dan de opties hierboven) als jullie dit onderzoek zouden doen!
Alvast bedankt.
Ik ga voor mijn stage een onderzoek doen naar de detectie van aminozuren en enkele metabolieten in bloed met de HPLC/UPLC. En met dit onderzoek zal ik proberen vast te stellen of het mogelijk is om de tijd van depositie van een bloedspoor te bepalen. Ik zal dus kijken naar de toe- en afname van verschillende aminozuren en metabolieten uit bloedsamples van verschillende tijden.
Ik moet kiezen welke aminozuren en metabolieten ik wil onderzoeken, en ik heb wat moeite met kiezen. Ik geef de voorkeur aan aminozuren en metabolieten die fluorescerend zijn, zodat ik geen derivatiseringsstap hoef uit te voeren. Ik dacht aan Tryptofaan, Fenylalanine en Tyrosine. Maar ik weet niet zeker of deze aminozuren ''te groot'' zijn om te detecteren met de HPLC? Ik kan moeilijk op internet vinden welke aminozuren geschikt zijn voor de detectie met de HPLc/UPLC. Ik weet ook niet echt of ik metabolieten moet kiezen die uit deze aminozuren worden gevormd, zoals kyruenine en norharman. of om gewoon willekeurige andere (fluorescerende) metabolieten te kiezen. Mijn leraar had het over het kiezen van oxidatiemetabolieten, maar ik kan niet echt vinden wat de oxidatiemetabolieten zijn van Trypophan, Fenylalanine en Tyrosine. En ik begrijp niet goed waarom ik dan oxidatiemetabolieten zou moeten gebruiken.
Enkele aminozuren/ metabolieten die ik nu interessant vond om bij mijn onderzoek te gebruiken zijn:
- Tryptofaan, L-Isoleucine, Ergothioneine, Pyroglutaminezuur, Kynureninezuur, Kynurenine, hypoxanthine, Indool-3-azijnzuur, anthureenzuur, Beta-carboline, Riboflavine, Flavin adenine dinucleotide.
Graag hoor ik wat jullie zouden kiezen (mag ook een totaal andere keuze zijn dan de opties hierboven) als jullie dit onderzoek zouden doen!
Alvast bedankt.