kleurenblindheids test werkt op basis van scheidend vermogen.
Stel ik zie rood en groen als 1 kleur.
Als je dan een groene 6 maakt van stipjes en je gebruikt rode stipjes om van de 6 een 8 te maken, dan zal ik een 8 zien en jullie een 6 met een paar extra rode stipjes.
Zo kun je ook cijfers maken die kleurenblinden wel kunnen zien en normaal kleurenziende mensen niet.
Door bijvoorbeeld de kleur kaki te gebruiken. kleurenblinden (rood/groen, de meestvoorkomende vorm) hebben een veel beter onderscheidend vermogen en zien dus veel meer verschillende 'kleuren' kaki. Maak van deze kleur cijfers en 'normale' mensen zien ze niet. Kaki is ook de kleur van camouflage, daarom werden vroeger kleurenblinde mensen gebruikt om door leger camouflage heen te kijken.
Bijvoorbeeld, gras is groen van kleur, maar wie zegt mij niet dat iemand anders het gras in het rood ziet en dat hij deze kleur altijd al groen genoemd heeft?
Een echt antwoord kun je nooit geven op deze vraag, dat is onmogelijk te bewijzen.
Maar hetzelfde geld voor alles, Voelt pijn hetzelfde bij iedereen? warmte, geluiden, dronken zijn etc etc.
Bedenkt wel dat bij iedereen het systeem identiek werkt (kleurenblindheid niet meegeteld).
Dezelfde lichtstraal bereikt hetzelfde kegeltje (receptor) die stuurt een identiek signaal naar een identiek gedeelte van de hersenen. Waar zit dan het verschil bij verschillende mensen?
Aan de andere kant zou het best kunnen dat het eerste signaal van een kegeltje (ver voor de geboorte) de plek in de hersenen van rood krijgt, de tweede groen en de derde blauw.
Totaal geen aanleiding of bewijs voor deze opmerking, alleen om aan te geven dat we het gewoon niet (kunnen) weten.