Over het Sciencetalk forum

Het sciencetalk forum werd oorspronkelijk opgestart onder de naam Wetenschapsforum op 13 januari 2003 door Jeroen Staudt (in samenwerking met Miels van Schaik) als laagdrempelig alternatief voor nieuwsgroepen. In deze nieuwsgroepen was veel (wetenschappelijke) kennis te vinden, maar de bereikbaarheid liet te wensen over. Door de opkomst van forumsoftware zag Wetenschapsforum een kans een beter toegankelijke omgeving creëren. Na een lange periode van gezamenlijke activiteit werd het forum op 29 september 2006 volledig overgedragen aan Miels van Schaik. Op 1 april 2012 zijn, na een tijd van voorbereiding, Wetenschapsforum en Chemieforum samengegaan om nog completer te worden. Onder beheer van Miels groeide het forum naar een bezoekersaantal van 300.000 in 2019. In augustus 2023 besloot Miels het forum over te dragen aan Ramzi Benaïssa, eigenaar van online onderwijsbureau Scriptium. Ramzi integreerde het forum in een grotere 'wetenschapshub', waarbij bezoekers ook cursussen, webinars, seminars en boeken aan elkaar konden aanbieden en van elkaar konden afnemen. Daarnaast voegde hij een sectie met wetenschappelijke nieuwsartikelen toe. Sindsdien gaat de site door onder de naam Sciencetalk.nl.

De missie
De missie van het Sciencetalk forum is drieledig: Doelgroep
De doelgroep zijn volwassenen en jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot 65 jaar met een affiniteit voor het vergaren van kennis en interesse in het op niveau ter discussie stellen van wetenschappelijke onderwerpen. Iedereen die niet onder deze doelgroep valt is overigens ook welkom; van mensen die b.v. willen weten hoe een koelkast werkt tot mensen die problemen hebben met het Randall-Sundrummodel. Alles met een wetenschappelijke grondslag is welkom.

Tot slot
We hopen dat de bezoekers van Sciencetalk naast informatie ook plezier en voldoening vinden. We wensen iedereen dan ook veel (leer-)plezier op het forum, en voor op- en aanmerkingen houden we ons altijd aanbevolen!

Contactinformatie
Voor problemen en vragen met betrekking tot (de werking van) het forum willen we je vragen om je bericht in het feedbackforum te plaatsen. Zo kun je sneller en beter worden geholpen dan wanneer je je vraag aan één persoon zou richten. Voor overige vragen die niet over het forum gaan kan via info@sciencetalk.nl contact worden opgenomen.

Gegevens Sciencetalk
Kanaalstraat 34
4388 BN Oost-Souburg
e-mail: info@sciencetalk.nl

Bankrekening: NL86 ABNA 0513 2261 09
KvK nummer: 64745937
BTW-id: NL 001557825B28


Partners
De inkomsten van Sciencetalk forum worden gegenereerd via onder andere banners (zie ook advertentiemogelijkheden). Een woord van dank gaat dan ook uit naar alle partijen die ons op deze manier ondersteunen. In het bijzonder willen we echter de aandacht vestigen op de volgende organisaties: Wie werken er mee aan Wetenschapsforum
In order of appearance:

Eigendom/beheer:
Ramzi en Lieve

Vrijwilligers:
Dit forum wordt draaiende gehouden door de volgende groepen vrijwilligers: Steun het Sciencetalk forum
Wellicht ben je zo enthousiast over het forum dat je ons een handje wil helpen. Dat kan op de volgende manieren:

Word vrijwilliger
Er zijn (bijna) altijd nog wel handen nodig achter de schermen van Sciencetalk. Dat varieert van het meeschrijven aan een cursus tot het verrichten van (soms ook eenvoudig) programmeerwerk of het modereren van een forum. Heb je interesse om mee te werken aan Sciencetalk? Vul dan even het contactformulier in en geef daarbij aan wat je zou willen bijdragen aan Sciencetalk.

Financiële bijdrage
Je kunt ons ook steunen middels een financiële bijdrage. Je vindt meer informatie hierover op deze pagina.

Plaats een link op je eigen site
We willen natuurlijk graag meer enthousiaste mensen hier op het forum. Sommige vaste gebruikers hebben gevraagd hoe ze mee kunnen helpen met het vergroten van de populariteit van het Sciencetalk forum, en daar willen we natuurlijk graag aan tegemoet komen. Je bent vrij om vanuit je eigen website of social media pagina naar onze site te linken. Hoe meer links we krijgen, hoe zichtbaarder we worden in de zoekmachines!