Nee, de zwaartekracht is niet opeens groter geworden, je hebt gewoon teveel gegeten.
Sorry, nu serieus:
Je haalt om te beginnen 2 begrippen door de war. Zwaartekracht en valversnelling. Ik zal eerst antwoord geven op je vraag, en daarna het verschil even uitleggen.
Zwaartekracht is een kracht die veroorzaakt wordt door massa. Als de massa gelijk blijft, blijft de zwaartekracht ook gelijk. De massa van de aarde is constant (er zijn hele kleine schommelingen, die eigenlijk geen invloed hebben), en een constante massa betekent een constante zwaartekracht. Nu zijn er theorieën over het ontstaan van de maan uit de aarde, en botsingen met protoplaneten, waardoor misschien de massa van de aarde aan het beging van haar bestaan anders was. Zo heb ik pas gelezen dat er een theorie was dat de aarde met een protoplaneet van de grootte van mars in botsing kwam. Er van uitgaande dat de massa ook ongeveer gelijk zou zijn geweest aan mars, zal de zwaartekracht toen ook zijn toegenomen met de grootte van de zwaartekracht van mars.
Nu even het verschil:
Newton zegt in zijn (3e?) wet dat actie=-reactie. Met andere woorden, een kracht op een voorwerp, betekent een net zo grote kracht de andere kant op. De aarde trekt aan jou (zwaartekracht), en jij trekt even hard aan de aarde. Dat gaat misschien tegen je gevoel in, maar het is echt zo. De aarde is echter zo zwaar, dat jouw invloed op de aarde te verwaarlozen is. Jij bent niet zwaar, waardoor dezelfde kracht een hele grote invloed heeft op jou (nl, een versnelling van 9,81 m/s). Als je met dezelfde kracht een tennisbal of een loden kogel gooit, zal de tennisbal een veel grotere snelheid krijgen, omdat daar minder kracht voor nodig is.
Op een zwaar voorwerp is de zwaartekracht groter dan op een licht voorwerp, maar omdat er ook een grotere kracht nodig is om een zwaar voorwerp evenveel te versnellen, is de valsnelheid constant.