Gebruikersavatar
Marko
Artikelen: 0
Berichten: 10.611
Lid geworden op: vr 03 nov 2006, 23:08

Re: Zout scheiden

Hmm. Ik vond een andere site die het enkel over NaCl en KI had, maar kan ik nu natuurlijk niet meer vinden  ](*,)
 
Dan is het een iets ander verhaal.
 
Nou ja, de conclusies blijven hetzelfde: gewoon kopen is beter, en het is onduidelijk wat de TS nu precies wil.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum
Gebruikersavatar
rwwh
Artikelen: 0
Berichten: 6.853
Lid geworden op: wo 02 mar 2005, 22:23

Re: Zout scheiden

Jodiumhoudend zout bevat meestal ca 20 mg/kg jood. Voor bakkerszout, vaak aanbevolen voor mensen die zelf hun eigen brood bakken, is dat 55-65 mg/kg.
 
Dit vervangen van chloride door jodide is echt van een heel andere grootteorde dan het vervangen van de natriumionen door kaliumionen!

Terug naar “Anorganische chemie en elektrochemie”