spacebel schreef:
Hier heb ik toch wel moeite mee. Fotonen kunnen samenkomen zonder elkaar in de weg te zitten. Er kan dus gewoon een foton in de ene orientatie samen met een foton in de andere orentatie tegelijkertijd in de spitter aankomen. Die hoeven helemaal niet vertrengeld zijn. Toch meet je tegelijkertijd in beide detectoren iets.
De laser vuurt fotonen af met een tijdsinterval van een 1us = 1000 ns. Er wordt bij de meting gebruik gemaakt van een tijd window van bijvoorbeeld 10ns. Stel detector 1 ontvangt een foton, dan wordt er alleen een paar geteld als de andere detector binnen 10 ns een foton ontvangt. In dit geval is er dus sprake van een bij elkaar horend fotonenpaar en geen willekeurig tweetal fotonen. Er worden dus alleen foton paren gemeten met de coincidentie detector. De paren zijn gecorreleerd (vanwege hun ontstaan als paar in het kristal ) maar niet altijd verstrengeld. Met behulp van een polarizing beam spliter cube kun je verticaal en horizontaal licht splitsen en het te meten signaal er uithalen met een hoek van 90 graden.
- pbs 1164 keer bekeken
Met een dergelijke cube kun je dus het verticale gepolariseerd licht er uithalen en naar een eigen detector geleiden, en een tweede cube haalt het horizontale polarisatie licht eruit en dit wordt ook naar een eigen detector gestuurd. De verstrengelde paren hebben een mix van beide orientaties en zullen rechtdoor gaan en gaan ook weer naar twee detectoren.