Waarom dat zo is werd echter niet verklaard, dus daar kan ik momenteel ook geen verklaring voor geven.
Volgens mij hebben vitaminepillen alleen nut bij mensen met een vitaminetekort. Als je genoeg vitamine kunt halen uit voedsel, dan is het overbodig (misschien in extreme gevallen gevaarlijk) om nog vitaminepillen te gebruiken. Je moet je namelijk realiseren dat alle stoffen giftig zijn, afhankelijk van de dosis. Zelfs vitaminen, die op het eerste gezicht onschuldig lijken, kunnen gevaarlijk zijn bij overdosis.
Uit het Farmacotherapeutisch Kompas:
De naamgeving van de vitamines vindt zijn oorsprong in de gedachte dat ze alle een aminestructuur zouden hebben. Het is gebleken dat dit slechts voor enkele opgaat, bijvoorbeeld voor thiamine (vitamine B1).
Bij de nomenclatuur van de vitamines is men uitgegaan van een alfabetische volgorde, waarbij elk vitamine met één letter werd aangeduid. Later ontdekte men vitamines die net als (het eerstgevonden) vitamine B1 een functie hadden, berustend op inbouw in een co-enzym en die wateroplosbaar zijn. In verband daarmee werden die nieuw ontdekte vitamines in de B-groep ondergebracht.
Vitamine D bleek geen enkelvoudige stof te zijn, maar een hele 'familie' van onderling in structuur en werking zeer verwante stoffen, zodat dit vitamine later 'uiteen' is gevallen in vitamine D1, vitamine D2 etc. Bovendien bleek dat, gezien de stofwisselingsprocessen betrokken bij de activatie en inactivatie van vitamine D en de diverse werkingsmechanismen van vitamine D, dit veeleer gelijkenis vertoonde met een hormoon dan met een vitamine.
Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.