Over olie is dat nooit gedacht, en over kolen of gas ook niet. Uiteraard zijn er wilde schattingen hoeveel er te winnen is met het huidige gebruik varierend voor decennia voor olie tot eeuwen of mogelijk millenia voor kolen.
Iets waarvoor we op wat langere termijn schattingen kunnen maken zijn isotopen voor kernenergie, bijvoorbeeld de hoeveelheid winbaar thorium die wellicht in de huidige energiebehoefte kan voorzien in de orde van tienduizenden jaren.
Ik denk dat je die dingen beetje op hun tijdsschaal moet beoordelen: breed gebruik van fossiele brandstof voor industrie doen we pas pakweg 150 jaar. Kernenergie op basis van uranium een jaar of 60, op basis van thorium nog nauwelijks, en kernfusie gaat ook wel een keer lukken (2030 a 2050 in de huidige planning).
De tijd dat een kerel met een schep kolen in een locomotief gooide is lang voorbij, hier en daar lopen nog treinen op diesel, maar in het westen de meeste inmiddels op electriciteit (die wel weer uit kolen kan komen, maar dat hoeft niet).
Je kunt je afvragen 'ja maar wat over 10.000 jaar dan!?'... en ik zou slechts antwoorden dat het ongeveer 10.000 jaar geleden is dat mensen ontdekten dan het aanplanten van gewassen een eenvoudiger voedselbron was dan jagen en verzamelen. En de uitvinding van het wiel is pakweg 1/2 tot 1/3e van tijd sinds het ontwikkelen van landbouw geleden