Boormeester
Artikelen: 0
Berichten: 442
Lid geworden op: di 20 nov 2012, 09:49

Bucky bal

Ik heb wat berekeningen gedaan op een relativistische manier aan een Bucky bal, C60 molecuul, De massa daarvan bevindt zich op het oppervlak van een bol met een straal van ongeveer 1 nano meter. De uitkomsten zijn verrassend. Ik kan o.a de uitkomst reproduceren van de kwantum mechanische uit komst voor het impulsmoment langs de z-as van 1/2h (streep) en ipv van een string is het wellicht handiger om te rekenen aan een bucky bal model waarvan massa en lading verdeeld zijn over het boloppervlak. Dat geeft interne structuur en weerstand tegen compressie.
Graag het commentaar van de geïnteresseerde lezer. Bestanden zijn bijgevoegd
Bijlagen
Bucky bal, berekening constante h
(1.13 MiB) 63 keer gedownload
Bucky bal, rotatie energie integraal
(3.31 MiB) 62 keer gedownload
Discussion angular momentum of a Bucky ball
(1.74 MiB) 63 keer gedownload
Bucky bal, Impulsmoment berekening
(3.28 MiB) 70 keer gedownload
Boormeester
Artikelen: 0
Berichten: 442
Lid geworden op: di 20 nov 2012, 09:49

Re: Bucky bal

Veronderstel nu eens het volgende reactie mechanisme in het ontstaan van een elementair rustmassa deeltje. Ik begin dan met de creatie van een rustmassa deeltje zonder lading (vanuit het vacuum, Higgs mechanisme). Dit is dan een deeltje dat deel uitmaakt van de donkere materie. Bijv. een electron neutrino. Vanwege de krachten die er dan op dit deeltje werken is de meest logische vorm een bolletje (inwendige gravitatie en op het uitwendige oppervlak de druk van de kosmologische constante Λ).
Voegt de natuur nu lading toe aan dit donkere materie deeltje (bijv. electron neutrino) dan krijgen we zichtbare materie. Elk zichtbaar rustmassa materie deeltje heeft elektrische lading. Dit kan natuurlijk positieve of negatieve lading zijn. De eenheidslading van bijv. het elektron bestaat uit negatieve ladingen die elkaar afstoten en dat zal ervoor zorgen dat het bolletje wordt opgeblazen tot een 'voetbal' type elementair deeltje met lading en massa geconcentreerd op het boloppervlak met inwendig een volkomen echt vacuum. De elektrische kracht is immers vele malen sterker dan de gravitatie kracht.
Op het buitenoppervlak van de 'voetbal' werkt dan weer de druk van de kosmologische constante Λ, en inwendig de interne gravitatie. De massa is echter toegenomen door de potentiele energie van de elektrische lading waardoor ook de interne gravitatiekracht is toegenomen in vergelijking met het oorspronkelijke elektron neutrino zonder lading.
Een electron heeft meer rustmassa dan een electron neutrino.
In bovengenoemd reaktie mechanisme heeft een rustmassa deeltje zonder lading dan de kleinste diameter, een deeltje met lading dan een iets grotere. Door de zeer kleine diameter hebben de deeltjes van de donkere materie zeer weinig interaktie met andere deeltjes van de zichtbare materie, iets wat duidelijk wordt waargenomen in experimenten. Neutrino's passeren de aarde met miljarden per seconde zonder interaktie. Gravitatie is een zwakke kracht maar op zeer kleine schaal juist heel groot bij gelijkblijvende rustmassa. Dat kan alleen als de rustmassa dichtheid van een elementair donker materie deeltje zeer groot is.

Terug naar “Theorieontwikkeling”