Moderator: physicalattraction
Ik heb die ervaring niet.Professor Puntje schreef: Bij het bakken van een eitje draai ik de koekenpan regelmatig in het horizontale vlak in een cirkeltje rond om aanbakken te voorkomen. Daarbij valt het mij op dat het ei zelf in tegengestelde richting draait. Is dat bij andere mensen ook zo, en zo ja hoe kan dat dan?
Nee, maar het vast worden heeft wel wat tijd nodig.Xilvo schreef: @Tempelier
Blijft bij jou het ei vloeibaar tijdens het bakken?
Omdat het een vorm van schudden is, wat iets anders is als draaien.Xilvo schreef: @Tempelier
Ik zie niet in waarom een heen-en-weer-gaande beweging het vet wel zou verdelen en een cirkelvormige niet.
(cirkelvormig in de zin van een cirkelvormig traject afleggen, niet op één plaats om z'n as draaien)
En inderdaad, vast worden duurt eventjes maar gebeurt het eerst en al vrij snel aan de onderkant van het ei.
Ik weet niet precies wat je bedoelt met draaien en hoe je eieren bakt.Professor Puntje schreef: @ tempelier
Omdat het ei bij mij wel in tegengestelde richting in de pan gaat draaien voorkomt die cirkelbeweging van de pan het vastbakken.
De wrijving is het probleem niet zo zeer.Professor Puntje schreef:
Ach ja, ik zal dit topic dan ook wel op grond van leugens gestart zijn...
Voor zover wrijving tegen de rand van invloed is zou het ei dezelfde kant op moeten draaien.
tempelier schreef: De wrijving is het probleem niet zo zeer.
Als je gaat rommelen met die koekenpan dan zal het ei tegen de wand opkruipen.
Natuurlijk doen we het allemaal net een beetje anders, dus zijn de resultaten ook verschillend.
PS.
Met wat handigheid kun je je ei ook laten draaien zonder de pan te draaien.
Hier zit toch wel een probleem.Rik Speybrouck schreef: ik blijf gewoon bij de beginstelling ik giet een roerei, giet het in de pan en draai met de steel en ik neem een tegengestelde draairichting vast.
Opmerking moderator