zag je die draaibeweging nog even doorgaan na het stilhouden van de panProfessor Puntje schreef:
Het belangrijkste is naar mijn ervaring om te voorkomen dat het ei aan de pan vast bakt, wat het eerste aan de randen pleegt te gebeuren. Voorzichtig met een spatel langs en onder de randen van het ei bewegen voorkomt het vastbakken. Zodra de onderkant van het ei eenmaal voldoende stevigheid heeft, kun je verder door het draaien van de pan ook het ei laten draaien. Op die manier krijgt het ei geen kans meer om nog ergens aan de pan vast te bakken.
heb je dat ei klaargemaakt na een avondje stappen, dan kan zelfs het plafond beginnen draaien.Professor Puntje schreef:
Het belangrijkste is naar mijn ervaring om te voorkomen dat het ei aan de pan vast bakt, wat het eerste aan de randen pleegt te gebeuren. Voorzichtig met een spatel langs en onder de randen van het ei bewegen voorkomt het vastbakken. Zodra de onderkant van het ei eenmaal voldoende stevigheid heeft, kun je verder door het draaien van de pan ook het ei laten draaien. Op die manier krijgt het ei geen kans meer om nog ergens aan de pan vast te bakken.