Moderator: physicalattraction
je moet ook opletten hoe je de vloeistof in de pan giet, zou normaal gezien perfect boven het middelpunt moeten want een kleine afwijking zal een onzuiver resultaat geven, ofwel een tijdje laten rusten na het uitgietenProfessor Puntje schreef: Wat we op dit punt nodig hebben zijn een paar gebruikers die er plezier in scheppen om zaken proefondervindelijk te onderzoeken. Voor hen is het handig te weten dat ze geen voorraad eieren hoeven in te slaan om met dit topic aan de slag te gaan. Alleen die olijfolie is nog wat lastig, dat is relatief duur en geeft een boel geklieder. Daar zouden we nog iets op moeten verzinnen.
Wat betreft de verklaring denk ik nu dat het essentieel is om te weten waar en wanneer het ei/bordje de pan raakt. Vanuit die informatie moet je dan (hopelijk) ook de waargenomen draaibeweging kunnen berekenen.
Rik Speybrouck schreef: je moet ook opletten hoe je de vloeistof in de pan giet, zou normaal gezien perfect boven het middelpunt moeten want een kleine afwijking zal een onzuiver resultaat geven, ofwel een tijdje laten rusten na het uitgieten
Dan zal contact met de rand onvermijdelijk zijn en zal het bordje ongeveer gaan draaien als tempelier beschrijft. In de zelfde richting als de pan.Professor Puntje schreef: Diameter van het bordje: ca 20 cm.
Speling rondom tussen bordje en opstaande rand koekenpan: ca. 1 cm.
Xilvo schreef:Dan zal contact met de rand onvermijdelijk zijn en zal het bordje ongeveer gaan draaien als tempelier beschrijft. In de zelfde richting als de pan.
Maar was als randvoorwaarde niet gesteld dat er geen contact met de rand zou zijn?
tempelier schreef: Als het bordje tegen de rand aan zit dan moet het in de meeste gevallen wel gaan draaien.
Misschien kan je er aan rekenen als veronderstelt dat rand en bordje in elkaar grijpende tanden hebben.
En het bordje bv 2/3 van de pan is.
tempelier schreef: Heb je misschien nog en hele oude platenspeler staan