kwasie schreef: ↑di 27 okt 2020, 00:05
Dat zal je zeker voorbij dat niveau brengen.
Je kan op Khan de onderwerpen allemaal door elkaar heen doen. Gewoon afwisselend. Je merkt vanzelf of je voor het één nog niet klaar bent.
https://alleexamens.nl/examens/VWO/Wisk ... index.html
Hoppa, 40 eindexamens Wiskunde B. Verander de B in A en C. En je hebt 120 * 3 uur (plus 30min nakijken) = 420 uur werk.
Met Khan & Jan vd Craats kijk je tegen zo'n 2000 uur werk aan. Dat zou niet genoeg zijn om je toelatingstoets te halen?
Heey Kwasie, ik was toch eens aan het overwegen om gewoon de wiskunde schoolboeken van het 3de tot het 6de middelbaar aan te schaffen. Dit gaat natuurlijk wel een hele som kosten, maar ik ga dat gewoon jaar per jaar aankopen en dan voltooien. Want ik vind het basisboek van Jan van de Craats wel goed voor de basis te beheren, maar er is bijvoorbeeld maar een 2 tal pagina's over de 2degraadsfuncties integenstelling tot bijna een heel boek van het 4de middelbaar. Ook meetkunde etc zou ik dan vele dieper kunnen bestuderen.
Wat denk jij hierover?
Bij het begin zou ik dus beginnen met het 3de en 4de middelbaar snel te maken. Dan ben ik zeker dat ik geen gaten in mijn kennis ga hebben voor de analyse van het 5de en 6de.
Ik twijfel tussen 2 series. De Nando serie van Diekeure of Van basis tot limiet (vbtl) van Diekeure. Voor de 3de graad zal ik zowiezo VBTL gebruiken. Het handige aan nando is dat 1 jaar in 1 boekstaat, maar zo'n boek kost dan wel 50 euro + correctie sleutel 50 euro, dat zou zo'n 100 euro voor het 3de middelbaar zijn, en 100 euro voor het 4de middelbaar. In tegenstelling tot de VBTL die dan mss voor 't 3de+4de jaar 100-120 euro kosten. Het verschil met de nando serie is dat de correctiesleutel enorm uitgebreid is maar hier betaal ik dan 50 euro extra voor. Ik was aan het denken mss gwn de van basis tot limiet serie aan te schaffen en dan vlug met khan academy en die boeken door het 3de en 4de middelbaar gaan zodat ik snel kan beginnen met de 4 analyse boeken van de 3de graad.
Ik ben ook tot conclusie gekomen dat ik volgend schooljaar een 7de jaar bijzondere wetenschappelijke vorming ga doen, hierin heb ik dan 16u wiskunde, 5u fysica, 4u chemie, 3u biologie en 2u wetenschappelijk werk per week. Dit gaat mij dan echt wel een sterke basis geven, maar in tussentijd wil ik zelf al een goeie fundering leggen zodat het 7de jaar wat vlotter zal verlopen aangezien het tempo er wel redelijk snel gaat. In dit 7de jaar gebruiken ze ook een paar VBTL boeken (matrices, complexe getallen etc) dus misschien ook al handig dat ik terug wat leer werken met zo'n traditionele schoolboeken?
Wat is jou mening hierover?
Inhoudelijk zien ze er zo uit:
Nando 3 (derde middelbaar)
Nando 4 (vierde middelbaar)
Dit zijn de van basis tot limiet boeken van het 3de + 4de middelbaar.
- VBTL 3 meetkunde 2766 keer bekeken
- VBTL 4 functies 2766 keer bekeken
- VBTL 4 algebra 2766 keer bekeken
- VBTL 4 meetkunde 2766 keer bekeken