Maar de kogels hebben vooraf ook nul totaal impuls. .Snapt u de wet van behoud van impuls wel?
Moderator: physicalattraction
Maar de kogels hebben vooraf ook nul totaal impuls. .Snapt u de wet van behoud van impuls wel?
Correct. Net zoals in het door mij gedefinieerde assenstelsel.Hypercharge schreef: ↑wo 18 aug 2021, 22:31 Maar de kogels hebben vooraf ook nul totaal impuls. .Snapt u de wet van behoud van impuls wel?
Het punt is dat twee botsende kogels in den beginne nul impuls hebben. Dat geldt niet voor de beginnende cilinders. In het begin is het hoekmoment 3. Daarna 1. Ook in uw stelsel. Dus geen behoud. De Aarde neemt die impuls. Als u de Aarde erbij betrekt dan is het okay.CoenCo schreef: ↑wo 18 aug 2021, 22:38Correct. Net zoals in het door mij gedefinieerde assenstelsel.Hypercharge schreef: ↑wo 18 aug 2021, 22:31 Maar de kogels hebben vooraf ook nul totaal impuls. .Snapt u de wet van behoud van impuls wel?
Wat is uw assenstelsel?CoenCo schreef: ↑wo 18 aug 2021, 22:38Correct. Net zoals in het door mij gedefinieerde assenstelsel.Hypercharge schreef: ↑wo 18 aug 2021, 22:31 Maar de kogels hebben vooraf ook nul totaal impuls. .Snapt u de wet van behoud van impuls wel?
In mijn assenstelsel is de eindimpuls (hoekmoment) 1 (niet 1/3, maar dat is een typo). Impuls neemt af. Ik ben benieuwd naar het assenstelsel van hem. Maar dat noemt hij irrelevant. In geen een assenstelsel is er behoud van impuls. Dan krijgt de Aarde geen draai impuls?wnvl1 schreef: ↑wo 18 aug 2021, 22:50 In het begin hebben de 3 draaiende cilinders in het stelsel van Hypercharge 1+1+1=3.
In het begin hebben de 3 draaiende cilinders in het stelsel van Coenco 1-1+1=1. (Coenco rekent de tweede in omgekeerde zin)
Op het einde hebben de 3 draaiende cilinders in het stelsel van Hypercharge 1/3-1/3+1/3=1/3 impulsmoment.
Op het einde hebben de 3 draaiende cilinders in het stelsel van Coenco 1/3+1/3+1/3=1.
Coenco komt dus op behoud van "impulsmoment" uit. Maar ik noem dat de definitie verdraaien en voor mij spreek je dan over iets anders.
Zo simpel dat er dan vele tientallen berichten van anderen nodig waren voordat jij een beetje begon te begrijpen hoe het zit.
Die is er altijd. Maar je moet wel de omgeving meetellen.
Die vectoren zijn pseudovectoren. Hier zijn die niet nodig. Onzin dus, alweer.Hypercharge schreef: ↑wo 18 aug 2021, 19:42 en er staan geen vectoren in (nodig voor de minnen). Tenzij het vector zijn zelf bedacht moet worde (er is geen pijltje).
Het verschil tussen plus en min is groot maar o zo klein. Dankzij mij is het nu wel duidelijk. En het IS toch simpel?
Ik vind overigens dat jij hoogst denigrerend over mij spreekt. "Voordat jij het eindelijk begreep", Neem u mij toch even niet kwalijk zeg! Mijn bijdrage spreekt voor zich. Maar misschien duurt dat even voordat jij dat begrijpt..Hypercharge schreef: ↑do 19 aug 2021, 10:15Het verschil tussen plus en min is groot maar o zo klein. Dankzij mij is het nu wel duidelijk. En het IS toch simpel?
Jouw enige bijdrage is voortdurend dwarsliggen geweest wegens verregaand onbegrip.Hypercharge schreef: ↑do 19 aug 2021, 10:15
Het verschil tussen plus en min is groot maar o zo klein. Dankzij mij is het nu wel duidelijk. En het IS toch simpel?
Tjongejonge... U doet alsof een mens geen fouten kan maken!Het probleem is toch duidelijk opgelost nu? Zonder formules! Kijkt u eens naar de opmerkingen boven dat de draai impuls behouden blijft...Xilvo schreef: ↑do 19 aug 2021, 10:20Jouw enige bijdrage is voortdurend dwarsliggen geweest wegens verregaand onbegrip.Hypercharge schreef: ↑do 19 aug 2021, 10:15
Het verschil tussen plus en min is groot maar o zo klein. Dankzij mij is het nu wel duidelijk. En het IS toch simpel?