OK, dus volgens de quantummechanica komt energie voor in afgemeten, discrete hoeveelheden: zogenoemde quanta (of kwanta, wat je maar het liefst gebruikt).
Nu zit ik met de vraag: welke gevolgen heeft deze constatering voor de mogelijke frequenties die fotonen kunnen aannemen? Kunnen er fotonen gevormd worden met iedere frequentie die boven de minimale frequentie voor een foton ligt? Of is er sprake van een discretisering van mogelijke frequenties wanneer het EM-spectrum 'van heel dichtbij' wordt bekeken? Met andere woorden: stel dat je twee fotonen beschouwt van verschillende frequenties. Een met frequentie A, en een met een frequentie die verschilt van A, namelijk B. Kun je nu, voor elke willekeurige A en B die beiden in het geldige frequentiegebied liggen (m.a.w. tussen de minimaal toegestane en maximaal toegestane frequentie, als die überhaupt bestaan), een foton met een derde frequentie C realiseren, waarbij C tussen A en B in ligt?
Als dat mogelijk is, wordt er eigenlijk gezegd: "Energie komt slechts in discrete kwantiteiten voor, maar die kwantiteiten kunnen van willekeurig verschillende grootten zijn". Dat komt wat vreemd over.
Wie helpt me uit de brand?