Het kabinet is gebaseerd op een meerderheid van de stemmen. Die hadden ze in 2003.
Daar heb je enigszins gelijk in, maar je kan niet ontkennen dat de zetelverdeling tussen CDA en PvdA, 44 om 42, nagenoeg gelijk is. Dus je kan je afvragen of een kabinet met CDA, VVD en D66 een gewenste was. Natuurlijk zijn er toen politieke spelletjes gespeeld, maar het is uiteindelijk jammer dat het niet PvdA en CDA is geworden.
We hebben hier een absolute democratie, maar een indirecte.
Dat plan, voor een referendum om het kabinet weg te sturen, van Jan Marrijnissen is nog zo slecht niet. Als een groot gedeelte van de bevolking het vertrouwen opzegt, moeten ze vertrekken.
Ze hebben geen onacceptabele dingen gedaan dus moeten ze gewoon hun periode afmaken.
Daar valt natuurlijk over te twisten, maar dat is ook het verschil tussen links en rechts. Misschien hebben ze geen onacceptabele dingen gedaan. We moesten een keer van die ziekenfonds en particuliere verzekering af, natuurlijk was het een zootje m.b.t. asielzoekers.
Maar waar ik me aan erger is dat dit kabinet gebeurtenissen en ontwikkelingen in deze maatschappij ontkent en dat ze voor harde aanpak kiezen (kijk naar de ideeen om jongeren te 'helpen') of de armoededie gewoon glashard ontkent wordt.
Dat het bijstandsuitkeringen minder wordt, wil niet zeggen dat de armoede minder is!. Dat het aantal arbeidsongeschikten minder is, wil niet zeggen dat iedereen fysiek en geestelijk goed genoeg is om te werken. Het draait bij dit kabinet teveel om geld.
Een opiniepeiling is toch ook geen reden tot aftreden?
Eentje niet, twee ook nog niet, maar als de trend al jaren hetzelfde is en als bjna heel Nederland nee heeft gezegd tegen een Europese Grondwet, dus als een groot gedeelte het niet eens is met dit kabinet, al of niet gepeild, dan moet je je achter je oren krabben.
De bevolking is och niet gek?