Threshold schreef:The Don schreef:
Hoge dosis Vitamine C brengt een mens meer schade toe dan dat het gezond is. Diarree, jicht en nierstenen zijn bekende problemen bij het nemen van grote hoeveelheden Vit. C. Hier een kort stukje van een artikel over vitamines: Bron: http://www.diagnose-kanker.nl/alternatievenpagina.htm
Omdat een hoge dosis vitamine C zo giftig is kan men dan niet beter het missende enzym eten dat vitamine C aanmaakt in het lichaam L-gulonolactone oxidase of ook wel L-gulono-1,4-lactone? Er is zoveel strijd over de dosis. Ik was net iets aan het lezen over vitamine C, en ik dacht misschien kan het lichaam, met dat enzym, het zelf regelen hoeveel het nodig heeft. Of wordt het enzym afgebroken in de maag? Heeft iemand er misschien een antwoord op. Ik kan er niks over vinden.
Natuurlijk wordt een enzym afgebroken in de maag, tis een eiwit. En jouw voorstel is nog om veel andere reden een slecht idee.
En waarom zoveel heisa? Eet gewoon gevarieerd en respecteer de gezonde principes van voedingsgewoonten die al decennia aanbevolen worden; dan heb je geen tekort aan vit C. Wil je er per se nog extra bijnemen (het hoofd wil namelijk ook wat) doe dat dan ook met mate. Maar voor mij blijft ascorbinezuur een wateroplosbare molecule die gewoon kan geëxcreteerd worden via de urine en dus redelijk (jagh, alles is vanaf een bepaalde dosis toxisch hé) onschuldig! De artikels voordien aangehaald hebben volgens mij heel weinig bewijskracht trouwens...
mvg,
apr. Jonckheere