Benm schreef:Naja, de voor/tegen verhouding van FE is wel erg krom.
Als je in de literatuur kijkt is erg eigenlijk geen enkele studie die gepubliceerd is in een blad van enig nivo waaruit blijkt dat normale doses aspartaam in mensen kanker veroorzaken. Wanneer je pubmed naloopt op studies rond aspartaam en kanker vind je echter wel tal van redelijke publicaties die geen verband vonden.
Als dat jouw mening is, dan is het wel of niet schadelijk (1) zijn (of het wel of niet genezend zijn van bv. Jomanda) afhankelijk van het wel of niet gepubliceerd (2) zijn van studies, welke weer afhankelijk zijn van het wel of niet uberhaupt doen van (objectief) onderzoek(3), welke weer afhankelijk is van de wil of onwil (4) van onderzoekers, welke weer afhankelijk is van de wil of onwil van sponsering / subisidie, overheid etc. (5): registratie van een medicijn kost ? 1 miljard euro?.
1->2->3->4->5
Het lijkt mij dan onrealistisch om een verband te zien tussen (1) en (5)
Wat men niet (goed) onderzoekt, wat men niet (goed) publiceerd, zegt m.i. dus niets over het wel of niet daadwerkelijk schadelijk zijn van in dit geval aspartaam, maar het zegt iets over subjectiviteit en het geloof van de wetenschap op basis waarvan zijn als insteek (vanaf (5)) komen tot conclusies (1).
Terwijl veel wetenschappers dacht ik 'atheist' menen te zijn
- terwijl 76% US dokters gelooft in leven na de dood
http://www.usatoday.com/news/health/2005-0...ctors-god_x.htm
http://spirituality.indiatimes.com/article...how/1150393.cms
http://www.cbsnews.com/stories/2005/06/22/...ain703580.shtml
en
Why Scientists must believe in God: Divine attributes of Scientific Law
All scientists (incl. agnostics, atheists) believe in God.
They have to in order to do their work
http://www.etsjets.org/jets/journal/46/46-...11-123_JETS.pdf
Science cannot provide all the answers: Why do so many scientists believe in God ,
http://www.guardian.co.uk/life/feature/sto...1034872,00.html
- lijkt het mij niet juist om 'gepubliceerde' studies, PUBMED, te gebruiken of misbruiken op een zelfde manier als ooit eens de bijbel werd gebruikt ? "Wat jij doet, wat jij beweert, wie jij bent, klopt niet, heeft geen bestaansrecht, is niet waar OMDAT het niet in mijn boek/literatuur staat". D.w.z publikaties/boek gebruiken als wapen om onwaarheden of waarheden dwangmatig te bepalen/op te leggen voor/aan duizenden en duizenden andere medemens. Onrealistisch, niet rationeel en zeker niet 'evidence based" ?
Ik 'geloof' dat aspartaam schadelijk is.
Ik kan me 'voorstellen' dat studies niet gedaan worden (insteek (1), alhoewel zie Dr. Betty M. hierboven (selectief luisteren, zien en horen is ook een vak), omdat aspartaam een stof is wat in zo'n beetje alles verwerkt is, zelfs medicijnen ? Dus een studie doen naar het negatieve effect, zou eigenlijk een beetje zijn als dat men zichzelf in de vingers snijd. E ndat wil men veelal niet. Een reden waarom men Jomanda niet onderzoekt. Zie weigering Prof. Piet Borst.
Dus de vraag waarom er geen enkele studie gepubliceerd zou zijn in een blad van enig nivo waaruit blijkt dat normale doses aspartaam in mensen kanker veroorzaken, heeft niets met al dan niet schadelijkheid van aspartaam (gevolg) te maken, maar met degenen die studies en publikaties verrichten (oorzaak): hun motieven om wel of niet onderzoek te zoen.
Omdat iets niet in een boek/publikatie staat, wil nog niet zeggen dat het waar kan zijn: het duidt slechts een geloofsovertuiging !