Inderdaad, helemaal gelijk... er zijn 8 zetels van de VVD, zeer waarschijnlijk via het CDA naar de meest linkerflank gegaan...Troy schreef:Omdat ze een verandering in stemgedrag markeren. De 'rechtsere kant' van het politieke spectrum (d.w.z. meer rechts dan de VVD) is er nagenoeg niet op vooruit gegaan. Wilders heeft er wel 9 zetels bijgekregen, de LPF heeft er 8 verloren. Verschil: 1 zetel.
De 'linksere kant' (t.o.v. PvdA) is er echter enorm op vooruit gegaan, van 17 zetels in 2003 (9 SP + 8 GL) naar 34 in 2006 (25 SP + 7 GL + 2 PvdD).
De PvdA heeft niet genoeg verloren om dit verschil te kunnen verklaren: minstens 8 zetels zijn van rechts naar links gegaan. Met andere woorden, er zijn minimaal 522.008 mensen die een socialere regering willen. Dat is een behoorlijk aantal mensen om zomaar te negeren, en door te gaan met een net zo rechts kabinet als voorheen.
Natuurlijk, je hebt gelijk als je zegt dat er nog steeds een meerderheid is te vormen met rechtse partijen, dus in die zin 'wil' de bevolking een rechtse regering. Maar als je echt rekening wilt houden met de kiezer moet de coalitie in ieder geval "8 zetels minder rechts" dan hij was.
Maar als 552.008 mensen dit zo willen, zijn er ook 587.259 mensen die de islamisering van Nederland willen tegen gaan. Om maar niet te spreken van de 2.675.291 mensen die er voor gekozen hebben dat de CDA een goede keuze had gemaakt met de VVD en daarmee het huidige beleid heeft gesteunt.
Het huidige probleem is dat de PvdA doorslaat. De enige gerechtvaardigde regering is die van CDA, PvdA en Christen Unie, niet met de SP. Daarmee sla je te ver door naar links.
1 van de breekpunten is het Generaal Pardon, die de hele linkerflank wil. Alleen al op die reden zou CDA niet in een regering kunnen met de PvdA en/of SP.
Dus moet je wel naar rechts kijken, want anders zal de PvdA of de SP als nog het generaal pardon voorstellen, en daarmee een meerderheid halen met de steun van de diverse coalitie partijen.
Dus van alle opties en alle eerder genoemde breekpunten en beloften tijdens de verkiezingen is er maar 1 regering mogelijk;
CDA, VVD, CU en PvdV
Je kan wel willen dat de SP in de regering moet omdat ze 17 zetels erbij kregen, maar hun beleid staat lijnrecht tegenover de andere winnaars van de verkiezingen (CDA en PvdV). En niemand, maar dan ook NIEMAND die op de SP gestemd heeft kan mij tot nog toe uitleggen wat hun partij programma inhield dat niet slecht is voor nederland als geheel.