4?Hahaha - luck has nothing to do with it...Assassinator schreef:groencontainer jij.....jij ontzettende lucker! (hoezo jaloers, ja ik wil ook die opleiding, niet zo'n beetje ook!)
In ieder geval, nu komt het totaal van bekende LR'ers op drie.
maak er maar 5 van4?Dr. Who? schreef:Hahaha - luck has nothing to do with it...Assassinator schreef:groencontainer jij.....jij ontzettende lucker! (hoezo jaloers, ja ik wil ook die opleiding, niet zo'n beetje ook!)
In ieder geval, nu komt het totaal van bekende LR'ers op drie.
Ik zou wel wat kunnen bijdragen aan geschiedenis, bemande ruimtevaart, toekomst of toepassingen.
Leuk dat je er aan mee wilt schrijven, een echte specialist is enorm welkomIk wil ook wel helpen. Ben wel redelijk op de hoogte van voortstuwing en baanmechanica. (zit standaard in het lespakket op luchtvaart en ruimtevaart techniek, heb er ook nog wat vervolgvakken van gevolgt)
Deze lijst zie ik als een schitterend begin. Ik zou dan ook graag aan deze minicursus meewerken, maar begrijp dat ik eerst een meer ervaren lid van het wetenschapsforum moet zijn.Ger schreef:Ik denk dat we best aan de slag kunnen met deze lijst onderwerpen:Het is geen uitputtende lijst, maar ik vind hem wel behoorlijk lang. Ik denk in ieder geval lang genoeg. Als er mensen zijn die in een later stadium aanvullingen willen doen is dat natuurlijk mogelijk.
- Baanmechanica (energievergelijking, delta-V, hohmannbanen, swingby's, rendez-vous en docking, aerobraking)
- Voortstuwing (raketvergelijking, soorten raketmotoren en hun prestaties, een raketmotor in detail, mogelijkheden in ontwikkeling)
- Technologie van de ruimtevaart
- Hardware
- Energievoorziening
- Warmtehuishouding
- Voortstuwing
- Communicatie
- Verkenning van het zonnestelsel (orbiters, landers, scheervluchten: welke specifieke trucjes zijn daarbij komen kijken?)
- Bemande ruimtevaart (huishouding aan boord, discussie over het nut, effecten op het lichaam, gevaren)
- Life-support
- Geschiedenis van de ruimtevaart (Kepler, Tsiolkowsky, Goddard, Von Braun, etc)
- Toekomst van de ruimtevaart (bemande reizen naar maan en Mars, ruimtetoerisme, interstellaire reizen, permanente bewoning van de ruimte/andere hemellichamen)
- Toepassingen en nut van de ruimtevaart (aardonderzoek, communicatie, spionage, meteorologie, rampwaarschuwingen)
- Ruimtevaart en cultuur (SF<->ruimtevaart, spinoffs, ???)
Het voorstel van Ruben Kwast over sterrenkunde zou ik hierin niet opnemen. Dit kan volgens mij beter een aparte minicursus worden. Als Ruben (en anderen, bijvoorbeeld Skywatcher) hier zin in hebben: PB me even. Dan openen we daar ook een topicje over.
Als de geïnteresseerden even willen aangeven of ze nog zin/tijd hebben hiervoor, en welk onderdeel dan eventueel, dan zou ik dat op prijs stellen. We kunnen dan een minicursusgroep gaan formeren.
Leuk dat je DARE zo waardeert . Om te beginnen weet het oud-DARE lid er waarschijnlijk veel meer van dan ik, ik ben tenslotte nog maar 1ste jaars. Ouderejaars LR'ers zullen er ook meer verstand van hebben dan ik.HosteDenis schreef:Hierbij kan DARE van TU Delft ons zeker helpen, als zij dit willen. Ik geloof dat een lid van Dare ook lid van dit forum is
...
Verder kan het DARE-forumlid ons helpen bij het gehele hoofdstuk 'Technologie van de ruimtevaart', mits hij dit wil natuurlijk.
Ow, twee oud DARE leden . Ik wist het alleen van Brinx. In dat geval kan HosteDennis gerust zijn, want dan zijn er 3 (oud)DARE leden die meehelpen de cursus te schrijven .Dr. Who? schreef:
Ik heb indertijd wel genoten van m'n tijd bij DARE... Hehe, in die tijd was Brinx de voorzitter.