Wat vind je vreemd aan de mix? Ik vind 'm juist erg logisch. Verder weet ik dat jij eerder voor een platte structuur (met weinig door-kliks) bent dan voor een diepe, dus vraag ik mij af waarom je (nog meer) vindt dat dit gescheiden zou moeten worden. Komen andere topics bijvoorbeeld niet tot hun recht met al die constructietechnische onderwerpen?Mede doordat we al een tijd hier een aantal (werktuig)bouwkundigen hebben rondsurfen komen er meer en meer topics over doorbuiging van H-balken en velerlei andere toegepaste constructietechnische zaken langs. Deze staan nu in één natuurkundeforum samen met mechanica/statica/dynamica. Eigenlijk vind ik het een beetje vreemde mix. Kan voor dat toch wat specialistische constructiegebeuren niet een apart subforum in praktische wetenschappen gemaakt worden?
dat zij zo, maar opdeling als een gegeven beschouwend vind ik dat je het dan ook consequent moet doorzetten als daar aanleiding voor is. Een (toch betrekkelijk druk) subforum waarin zeker 30 % topics met een sterk van de rest afwijkend karakter vind ik dan aanleiding voor verdere scheiding.Verder weet ik dat jij eerder voor een platte structuur (met weinig door-kliks) bent dan voor een diepe, dus vraag ik mij af waarom je (nog meer) vindt dat dit gescheiden zou moeten worden.
Men maakt een onderscheid tussen "zuivere wetenschappen" (wiskunde, (theoretische) natuurkunde, ...) en toegepaste wetenschappen (hier nu "ingenieurswetenschappen"; bij jullie - denk ik - technische natuurkunde, technische ...) Nog steeds wetenschappelijk, maar minder theoretisch diepgaand en met meer oog voor toepassingen.Ik heb het gevoel dat "ingenieur" een tamelijk belgisch/vlaams woord is. In Nederland kan je ook wel ingenieur zijn, maar dat heeft voor mijn gevoel een duidelijk minder omkaderd karakter. Kan iemand mij uitleggen wat ingenieurswetenschappen zijn, en waarom dat praktisch getint is?