Een roterend zwart gat heeft een ergosfeer, en die kun je waarnemen.Maar hoe zit dat met zwarte gaten? Roteren die, en valt dat uberhaupt waar te nemen?
http://scholar.uwinnipeg.ca/courses/38/450...es/image004.jpg
Moderators: jkien, Michel Uphoff
Een roterend zwart gat heeft een ergosfeer, en die kun je waarnemen.Maar hoe zit dat met zwarte gaten? Roteren die, en valt dat uberhaupt waar te nemen?
Hoe zou de zon stil moeten vallen?Leuke gast schreef:de zon die draait,
en als deze stil valt wat dan?
We zijn zwaar en we wegen veel, we wegen niet zwaar. Sorry, kon het niet laten. Bovendien is de zwaartekracht op de noordpool anders dan in Nederland welke ook weer anders is dan de zwaartekracht op de evenaar of op de Mount Everest of boven een krater.Leuke gast schreef:Op het gebied van gravitatie gebeurd er niet veel,
stel dat de draaiing van de aarde stil valt, dan zullen we allemaal even zwaar wegen als op de noordpool.
Weer: hoe zou de zon langzamer moeten gaan draaien?Leuke gast schreef:De zon is ongeveer 100x zo groot als de aarde.
Als de zon langzamer gaat draaien, zal de inwaardse krachten groter worden. Hierdoor wordt de druk in de zon hoger, dit heeft als gevolg hogere zonne-activiteit, ofwel hogere kernfusie reacties.
Dat zou ik niet meteen zeggen. Het binnenste van de zon kunnen we ook niet waarnemen, toch zijn we er vrij zeker van dat daar waterstof tot helium fuseert.Maar, als je het niet kan waarnemen, dan staat het toch ook niet vast?
Zolang de wet van behoud van impulsmoment geldt, lijkt het mij aannemelijk dat binnen een zwart gat materie roteert rond het centrum.
Maar gaan de natuurwetten op binnen een zwart gat, dat is misschien de vraag.
Leuke gast schreef:De zon is ongeveer 100x zo groot als de aarde.
Als de zon langzamer gaat draaien, zal de inwaardse krachten groter worden. Hierdoor wordt de druk in de zon hoger, dit heeft als gevolg hogere zonne-activiteit, ofwel hogere kernfusie reacties..