Waarom is E=MC2 eigenlijk niet E-m=M-eC2 ?
(Waarbij (E - m).....En (M + e) variabelen zijn bij versnelling of vertraging van een bepaalde massa.)
Moderator: physicalattraction
In E=MC2 is M toch de Massa in rust.Massa in rust kent geen energie.Maar hoe zit dat als Massa versneld.maw Als massa omgezet wordt in energie (massaloos) tot aan de lichtsnelheid ontstaat er een momentum waarin de massapeterdevis schreef:Sorry, maar kun je de vraag wat beter definieren?
wat is het verschil tussen M en m en tussen E en e?
Geen vrije energie (bruikbaar is een beter woord) Om een bepaalde massa te versnellen heeft men een bepaalde hoeveelheid energie nodig toch....Maar naarmate een massa toeneemt in snelheid neemt zijn massa af.Zo bedoel ik het meer.Massa in rust kent wel energie, want massa ís energie.Massa in rust kent geen energie.
Maar tijdens deze versnelling wordt massa toch omgezet in energie,het moment waarop alle massa verdwijnt die nodig is om licht te doen ontstaan.(massa die verantwoordelijk is voor de vorming van licht.)Een bepaalde massa kan toch niet plotseling een bepaalde snelheid hebben zonder een versnelling.Michael1 schreef:Tuut wat bedoel je nou???
*Maw.....Is een bepaalde massa nog wel bij een bepaalde snelheid gelijk,voor een waarnemer die bv stilstaat.
Nee.
Het is niet e=mc^2
E=(1/Sqrt[1-v^2/c^2])m c^2 waarbij v de snelheid is tov de waarnemer.
Of;
E=((1/Sqrt[1-v^2/c^2])-1)mc^2
waarbij mc^2=E0, de rustenergie.
Kortom; hoe groter v, hoe groter E (tov E0), hoe groter de massa (tov m)
*Maar naarmate een massa toeneemt in snelheid neemt zijn massa af.
Nee. Massa neemt toe bij hogere snelheid.
Hmmmm... ok!! Vreemd dat licht zich dan massaloos kan verplaatsen. Een versnelling dus van niets...... Vreemd
Vul in bovenstaande formule v=c (lichtsnelheid) in.
En u ziet dat de zaak ontploft.
Een deeltje met massa m heeft oneindig veel energie nodig om de lichtsnelheid c te bereiken.
In de limiet geldt voor een massaloos deeltje dat het de lichtsnelheid kan aannemen.
Vortex29 schreef:Als je het ook ook over licht wil hebben moet je deze formule gebruiken:
E2 = m2c4 + pc2
Voor een foton geldt u -> cEen puls is geen licht waneer die puls niet gelijk staat aan de lichtsnelheid. Een puls zou dan namelijk niet uit massa kunnen bestaan.
Impuls = massa x snelheidAls Puls voor versnelling staat...van massa wat het dus doet.Kan het niet zo zijn dat massa zich zou verzwaaren als het versnelt tot aan de lichtsnelheid.
Alleszins toch niet uit versnelling.Als massa zich zou verzwaren bij versnelling kan licht nooit zijn ontstaan uit massa.
Als zuivere energie wordt vrijgemaakt uit een massa is dit steeds d.m.v. lichtfotonen.Er zou dan hoogstens energie vrijgemaakt kunnen worden uit een massa... Maar energie = MC2
Dit begrijp ik niet, zou je dit kunnen verduidelijken?Hoe kan je nu zeggen dat massa met een snelheid licht is wat je puls noemt waneer je beweert dat men massa niet kan versnellen omdat je er oneindig veel energie voor nodig hebt omdat de massa zich vergroot?
pc2 waarbij p = mu
100% correct, maar wel verwarrend omdat m0 meestal gebruikt wordt om rustmassa uit te drukken en het hier bij een foton gaat over een deeltje met massa = 0Het foton hier aangeduid als m0 (=object met rustmassa 0) is in de formule een denkbeeldig oftewel een virtueel deeltje.
Een zwart gat is als een gigantische zon die zo'n gigantische massa heeft dat de ruimte-tijd zo verbogen wordt dat er zo'n enorm diepe put in het vlies ontstaat dat licht erin verdwijnt.Hmmmmm......Dit betekent dus dat een zwart gat de ruimte zo zwaar vervormt dat het licht de afstand niet meer zou kunnen overbruggen.
Een zwart gat trekt als het waare het tapijt onder het licht vandaan.
gebonden aan zijn snelheid ...Hierdoor verliest het licht zijn snelheid ten opzichte van de te af te leggen weg die gebonden is aan zijn snelheid.
Eerste postulaat in de speciale relativiteitstheorie: De lichtsnelheid is constant.De algemene relativiteitstheorie is gebaseerd op het feit dat alles even snel valt ongeacht de massa.....
Licht heeft M0 dus het valt net zo hard als 1kg Goud