Inderdaad, als je kraanwater rechtstreeks in je halsslagader (naar de hersenen) spuit dan ben je binnen enkele momenten dood. De lage zuurstofwaarden van water zorgen ervoor dat een spontane herseninfarct het gevolg is. Daarintegen is het injecteren van lucht (of pure zuurstof) ook geen goed idee aangezien je hiermee wel zuurstof in de bloedbaan brengt zorg je er ook voor dat bloedvaten verstopt raken door belletjes en ook hier zal een herseninfarct binnen enkele tellen de doodsoorzaak zijn.JanMeut schreef:Vraag Paracelsus: alles is giftig en niets is zonder gif, de dosering maakt het gif.
Ofwel, het hangt ervan af hoeveel water je inspuit. Aangezien bloed voor het grootste deel uit water bestaat zal een kleine hoeveelheid water weinig kwaad kunnen. Grotere hoeveelheden zijn ongetwijfeld wel schadelijk en ook dodelijk. Niet vanwege de acute giftigheid van water, maar vanwege de verstoring van de bloedwaarden.
Demiwater is gedemineraliseerd water. Hiervoor kan je geen ionenwisselaar gebruiken, deze wisselt alleen de ene ionsoort uit voor de andere. Uiteindelijk houd je dus evenveel mineralen over.Demiwater voor bijvoorbeeld stoomketels (industriele schaal) gaat door een ionenwisselaar.
Bij ons op het lab wordt demi water gewoon gemaakt door kraanwater te koken en de stoom op te vangen en weer te laten condenseren.Demiwater is gedemineraliseerd water. Hiervoor kan je geen ionenwisselaar gebruiken, deze wisselt alleen de ene ionsoort uit voor de andere. Uiteindelijk houd je dus evenveel mineralen over.Demiwater voor bijvoorbeeld stoomketels (industriele schaal) gaat door een ionenwisselaar.
Een ionenwisselaar gebruik je als je het water alleen wilt ontharden. Voor demineralisatie heb je geavanceerdere technieken nodig, zoals bijvoorbeeld omgekeerde osmose.
Oh dat wist ik niet, kun je met omgekeerde osmose dan goedkoper demi water krijgen? en wat is het rendement van omgekeerde osmose?JanMeut schreef:Bij ons op het lab wordt demi water gewoon gemaakt door kraanwater te koken en de stoom op te vangen en weer te laten condenseren.
Dat is een wat duurdere manier. In feite heb je dan gedestileerd water wat nog zuiverder is dan demi water.
True - onzorvuldige woordkeuze, excuus.Demiwater is gedemineraliseerd water. Hiervoor kan je geen ionenwisselaar gebruiken, deze wisselt alleen de ene ionsoort uit voor de andere. Uiteindelijk houd je dus evenveel mineralen over.Demiwater voor bijvoorbeeld stoomketels (industriele schaal) gaat door een ionenwisselaar.
Voedende elementen? Wat bedoel je daar precies mee? Ik geloof niet dat de mens in staat is waterstofcarbonaat te gebruiken als voedingsbron.michiel vanneste schreef:In demi water zitten er gewoon geen voedende elementen zoals waterstofcarbonaat en vele anderen. Volgens mij kan da geen kwaad als ge daar van drinkt. Ge moet natuurlijk wel nie overdrijven é.
Michiel